Ülo Toomsalu • 14. veebruar 2002 kell 6:23

Huligaan ründas tellisega Lennart Meri autot

Seni tabamata huligaan viskas teisipäeva õhtul Tallinnas raudteesillalt telliskiviga ekspresident Lennart Meri ametiautot, politsei hindab rünnakut juhuslikuks huligaansuseks, kirjutab Eesti Päevaleht.

Lennart Meri ametiauto Chrysler Voyager sai telliskivitabamuse õhtul kella 19.50 ajal Tammsaare tee pikendusel Järvel, kui raudteesilla alt läbi sõitis.

Silikaattellis mõlkis autokatuse ja tekitas sinna väikese augu. Sügisel riigipea ametist lahkunud Meri rünnaku ajal autos ei istunud. Politseile teatas juhtunust autojuht, kes võinuks raskelt viga saada, juhul kui tellis tabanuks auto esiakent.

?Politsei algatas juhtunu asjus kriminaalmenetluse huligaansuse paragrahvi alusel,? ütles politseiameti pressiesindaja Indrek Raudjalg. ?Kohapeal tehti vajalikud uurimistoimingud, kuid huligaani tabada ei õnnestunud.?

Politsei hinnangul rünnati presidendi kantseleile kuuluvat autot juhuslikult. ?Vaevalt autot selle pärast rünnati, et seda kasutab Lennart Meri,? nõustus presidendi erasekretär Toomas Hiio.

Hetkel kuum