Viimaste aastate jooksul on pidevalt suurenenud teeninduse osatähtsus ja seetõttu on oluline teenindada klienti nii, et ta tagasi tuleks, sõnas Scandic Hotel St. Barbara direktor Kadi Saluoks.
'Valige hoolega inimesi, keda võtate tööle klienditeenindajaiks,' soovitas Saluoks. 'Sellest sõltub teie edu.' Teeninduse edukuse tagab ka tingimuste loomine meeskonnas, motiveerimine, ettevõtte lõppeesmärgi selgus ja partnerluse õhkkond kõikidel tasanditel. Nt Ritz Carlton hotellis on motoks 'We are ladies and gentlemen, serving ladies and gentlemen', mis tähendab seda, et nii klient kui teenindaja on samal tasandil.
Saluoksa sõnul toimuvad igal hommikul Scandic Hotel St. Barbaras lühikoosolekud, kus vaadatakse üle, kes sel päeval hotellis ööbivad, et arvestada kliendite erisoovidega. Nii saab nt hommikusöögil serveerida kliendi lemmikteed. 'Oluline ei ole mitte niivõrd uute klientide otsimine, vaid just olemasolevate kinnistamine,' sõnas Saluoks.
Saluoksa sõnul on olulised teenindusstandardid, sest need muudavad teenindajate töö lihtsamaks. Saluoksa sõnul on kasulikud ka teenindaja ja juhi käsiraamatud, mis aitavad töötajad viia kurssi toodete ja ettevõtte poolsete otustega. 'Koheldes klienti nii, nagu tahate, et ka teid koheldaks, tagab hea teeninduse ning toob kliendi uuesti tagasi,' sõnas Saluoks.
Seotud lood
Ühe ettevõtte alalt ehitusmaterjalide või kütuse vargus on ärile suur kahju. Kui süttib tootmishoone või masin, võib see tähendada mitu miljonit varakahju ning halvemal juhul ohtu inimeludele. Varajane riskide maandamine ja mitu sammu ette mõtlemine võib õnnetuse korral päästa terve äritegevuse.