Viktoria Korpan • 12. aprill 2002 kell 8:37

Sihtasutus Lõuna?Eesti Turism avab southestonia.info andmekogu

Sihtasutus Lõuna?Eesti Turism avab kolmapäeval Lõuna-Eesti turismiinfot koondava andmekogu, mis asub internetiaadressil southestonia.info.

Andmekogu võimaldab koguda turismiinfot mitmetelt eri tasanditelt ühtsesse andmebaasi ning kasutada seda erinevates väljundites nagu näiteks temaatilised koduleheküljed, trükised, infokeskuste töökohad ja avalikud infoterminalid.

Info haldajateks võivad olla nii turismiettevõtjad, turismiühendused, turismiinfokeskused kui ka erialaorganisatsioonid.

Andmekogu sisaldab infot majutusasutuste, toitlustuskohtade, aktiivse puhkuse võimaluste, konverentsiruumide, vaatamisväärsuste ning sündmuste kohta. Kõiki objekte on võimalik illustreerida fotode, ruumpanoraamide, video ja heli abil ning nende asukoht on näha ka kaardil.

'Ainulaadne on ka see, et uus süsteem seob endaga informatsiooni mitmest varem valminud eraldiseisvast andmebaasist,' ütles SA Lõuna-Eesti Turism juhatuse liige Marika Kool. 'Pearõhk on avatusel, mis muudab lihtsaks nii süsteemi edasiarendamise kui koostöö erinevate turismiga tegelevate institutsioonide vahel.'

Lõuna-Eesti kodulehele pääseb <#siit=http://www.southestonia.info>.

Hetkel kuum