Ülo Toomsalu • 13. juuni 2002 kell 6:23

PM: Eesti meenemündid müüdi ära kahe päevaga

2000 Eesti krooni kümnenda aasta päeva puhul välja antud meenemünti osteti vaatamata mündi 1500kroonisele hinnale ära kahe päevaga.

Eesti Panga avalike suhete nõuniku Janno Tootsi sõnul osteti esmaspäeval kolme tunniga 700 münti, teisel müügipäeval osteti ära kõik ülejäänud mündid, kirjutab Postimees. Tootsi sõnul uskus pank, et müntide vastu on suur huvi, aga nende menu ületas ootused. Münte keskpank juurde ei telli.

Tootsi sõnul on praegu siiski võimalik osta ka kõiki teisi kuldmünte, saadavalt on 15,65kroonise nominaalväärtusega euro-tuleku puhul loodud kuldmünt ning Eesti Vabariigi aastapäeva puhul vermitud kuldmünt.

Eesti müntidest huvituva demograafi Kalev Katuse sõnul paneb ta müntide nii kiiret läbimüüki imeks. ?Kavatsesin mündi osta mõne nädala pärast, see on nüüd küll halb uudis.?

Katuse sõnul ei saa 2000mündist tiraa?i pidada väikeseks, pigem on tegemist väikeriikide meenemündiseeriate puhul tubli keskmise tiraa?iga. Eesti Panga müntide väljastamine on tema kinnitusel pigem õnnestunud, sest neid ei anta välja liiga sageli.

Hetkel kuum