Ülar Lauk • 14. juuni 2002 kell 14:51

Portugal langes välja, Lõuna-Korea ja USA jätkavad

D-alagrupis lõppesid viimased mängud tulemustega Lõuna-Korea-Portugal 1:0 ja Poola-USA 3:1.

Tabel: 1. Lõuna-Korea 7 (4-1) 2. USA 4 (5-6) 3. Portugal 3 (6-4) 4. Poola 3 (3-7)

1/8-finaalides kohtuvad Lõuna-Korea-Itaalia ja Mehhiko-USA

Portugali elimeeris praktiliselt Argentina kohtunik Angel Sanchez, kes 27.minutil andis punase kaardi Portugali ründajale Joao Pintole ja 66.minutil teise kollase ja ühtlasi punase kaardi Beto"le.

Kahe enammängijaga Lõuna-Korea kasuks lõi 70.minutil värava 21aastane Kyoto Purple Sanga poolkaitsja Park Ji Sung. Vaatamata Portugali ponnistustele, ei õnnestunud neil viigiväravat saada ning see tähendas medalit jahtima tulnud portugaallastele eemalejäämist juba alagrupi järel.

Poola-USA kohtumises lõi MM turniiri seni kiireima värava 23aastane Nigeeria päritolu Emmanuel Olisadebe (Ateena Panathinaikos), kes USA väravasse palli saatis juba 3.min, 5.min lisas 27aastane Pawel Kryszalowicz (Frankfurdi Eintracht) teisegi ning Poola läks kiiresti ette 2:0.

66.minutil lõi Belgia liiga Mouscroni klubi 26aastane ründaja Marcin Zewlakow juba 3:0 Poola kasuks.Siis tuli aga teade Lõuna-Korea juhtimaminekust Portugali vastu, mis nähtavasti andis ameeriklastele indu juurde, nii et kõigepealt tõrjus väravavaht Brad Friedel juba teise penalti sel MM turniiril (76.min) ning 83.minutil lõi Landon Donovan USA auvärava lõppseisuks 1:3.

Hetkel kuum