Viktoria Korpan • 19. juuni 2002 kell 15:20

Välisminister Ojuland kohtus Briti parlamendiliikmetega

Täna kohtus välisminister Kristiina Ojuland Briti parlamendi mõlema koja esindajatega.

<pilt#KristinaOjuland.jpg#Kristiina Ojuland#113#150#0> Kohtumisel Alamkoja väliskomisjoni esimehe Donald Andersoni ja komisjoni liikmetega olid kõne all eelkõige kahepoolsete suhete, Euroopa Liidu ja NATO laienemise ning Euroopa tulevikuga seotud küsimused, teatas välisministeerium.

Välisminister Ojuland andis ülevaate Eesti liitumiskõneluste hetkeseisust ning kõneles veel läbirääkimislaual olevatest peatükkidest, nagu maksustamine, põllumajandus ja energeetika. Ojuland rõhutas, et Eesti ettevõtte tulumaksusüsteem ei ole kellegi suhtes diskrimineeriv, selles ei esine topeltmaksustamist ning see ei põhjusta ebaausat konkurentsi. Ta rääkis ka Eesti eripärast energeetika peatükis - põlevkivist, ning ütles, et kokkulepped põllumajanduses peavad tagama Eesti põllumajanduse jätkusuutliku arengu ja piisavad investeeringud ka Euroopa Liidu ühisturu tingimustes.

Ojuland avaldas lootust, et liitumisleping Euroopa Liiduga kirjutatakse alla järgmisel kevadel. Väliskomisjoni esimees Donald Anderson rõhutas, et

liitumislepingu ratifitseerimisega Briti parlamendis probleeme ei teki ja sellega ei venitata.

Homme kohtub välisminister Briti kolleegi Jack Straw"ga.

Hetkel kuum