• OMX Baltic−0,22%307,38
  • OMX Riga−0,48%871,29
  • OMX Tallinn0,28%2 052,28
  • OMX Vilnius−0,33%1 207,15
  • S&P 500−0,67%5 802,82
  • DOW 30−0,61%41 603,07
  • Nasdaq −1%18 737,21
  • FTSE 100−0,24%8 717,97
  • Nikkei 2250,47%37 160,47
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,88
  • GBP/EUR0,00%1,19
  • EUR/RUB0,00%90,2
  • OMX Baltic−0,22%307,38
  • OMX Riga−0,48%871,29
  • OMX Tallinn0,28%2 052,28
  • OMX Vilnius−0,33%1 207,15
  • S&P 500−0,67%5 802,82
  • DOW 30−0,61%41 603,07
  • Nasdaq −1%18 737,21
  • FTSE 100−0,24%8 717,97
  • Nikkei 2250,47%37 160,47
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,88
  • GBP/EUR0,00%1,19
  • EUR/RUB0,00%90,2
  • 28.06.02, 11:33
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

WHO kinnitab, et kartulikrõpsud tekitavad vähktõbe

Maailma Tervishoiuorganisatsioon(WHO) kinnitas eile Genfis rootslaste varasemat uuringut akrüülamiidi vähktõbe tekitava toime kohta.
WHO teatel näitavad täiendavad uuringud, et kartulikrõpsud, friikartulid, näkileib ja mitmed hommikusöögihelbed võivad tekitada vähktõbe. Selle põhjustajaks on akrüülamiid, mis tekib neis tärklit sisaldavates toiduainetes praadimisel või friteerimisel.
WHO ei keela nende toiduainete söömist, kuid soovitab rohkem süüa puu- ja aedvilju ning vähendada rasva kasutamist. Ühtlasi soovitab WHO vastavate uuringute jätkamist kõigis riikides, kirjutab Taloussanomat.

Seotud lood

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Podcastid

Tagasi Äripäeva esilehele