• OMX Baltic0,21%293,43
  • OMX Riga0,28%913,34
  • OMX Tallinn0,05%1 962,35
  • OMX Vilnius0,26%1 230,91
  • S&P 5000,48%6 631,96
  • DOW 300,27%46 142,42
  • Nasdaq 0,94%22 470,73
  • FTSE 1000,21%9 228,11
  • Nikkei 2251,15%45 303,43
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,85
  • GBP/EUR0,00%1,15
  • EUR/RUB0,00%98,13
  • OMX Baltic0,21%293,43
  • OMX Riga0,28%913,34
  • OMX Tallinn0,05%1 962,35
  • OMX Vilnius0,26%1 230,91
  • S&P 5000,48%6 631,96
  • DOW 300,27%46 142,42
  • Nasdaq 0,94%22 470,73
  • FTSE 1000,21%9 228,11
  • Nikkei 2251,15%45 303,43
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,85
  • GBP/EUR0,00%1,15
  • EUR/RUB0,00%98,13
  • 28.06.02, 11:33
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

WHO kinnitab, et kartulikrõpsud tekitavad vähktõbe

Maailma Tervishoiuorganisatsioon(WHO) kinnitas eile Genfis rootslaste varasemat uuringut akrüülamiidi vähktõbe tekitava toime kohta.
WHO teatel näitavad täiendavad uuringud, et kartulikrõpsud, friikartulid, näkileib ja mitmed hommikusöögihelbed võivad tekitada vähktõbe. Selle põhjustajaks on akrüülamiid, mis tekib neis tärklit sisaldavates toiduainetes praadimisel või friteerimisel.
WHO ei keela nende toiduainete söömist, kuid soovitab rohkem süüa puu- ja aedvilju ning vähendada rasva kasutamist. Ühtlasi soovitab WHO vastavate uuringute jätkamist kõigis riikides, kirjutab Taloussanomat.

Seotud lood

Hetkel kuum

Podcastid

Tagasi Äripäeva esilehele