• OMX Baltic0,73%307,03
  • OMX Riga0,2%870,38
  • OMX Tallinn1,38%2 035,86
  • OMX Vilnius0,12%1 213,57
  • S&P 5000,7%5 958,38
  • DOW 300,78%42 654,74
  • Nasdaq 0,52%19 211,1
  • FTSE 1000,59%8 684,56
  • Nikkei 2250,00%37 753,72
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,9
  • GBP/EUR0,00%1,19
  • EUR/RUB0,00%90,5
  • OMX Baltic0,73%307,03
  • OMX Riga0,2%870,38
  • OMX Tallinn1,38%2 035,86
  • OMX Vilnius0,12%1 213,57
  • S&P 5000,7%5 958,38
  • DOW 300,78%42 654,74
  • Nasdaq 0,52%19 211,1
  • FTSE 1000,59%8 684,56
  • Nikkei 2250,00%37 753,72
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,9
  • GBP/EUR0,00%1,19
  • EUR/RUB0,00%90,5
  • 05.09.02, 09:24
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

EPL: Ostjad kaebavad riknenud liha müüvate poodide peale

Suurpoodide kliendid kahlustavad kauplusi riknenud lihatoodete müügis, mitmeid poode on tervisekaitseinspektsioon selle eest ka trahvinud.
?Ostsin Järve Selverist marineeritud grillitud sealiha ja sain toidumürgituse,? kurtis Elve (45). Tema sõnul ei maksa samast poes osta ka koduseid kotlette, sest neil on halb kõrvalmaitse, kirjutab Eesti Päevaleht.
?Kaks nädalat tagasi ostsin Kaubamajast grillitud sealiha, mis oli kastmevedeliku sees. Kodus tundsin, et karbist tuleb halba lõhna, peale selle avastasin sealihatükkide kõrval ka grillitud singitüki,? rääkis Elve.
?Mulle on jäänud mulje, et kauplused kasutavad kohapeal valmistatavate toodete tooraineks realiseerimisaja ületanud toiduaineid,? märkis ta. ?Marinaadiga annab ju riknenud liha halba lõhna peita.?
Tervisekaitseinspektsiooni pressiesindaja Agnes Jürgens kinnitas, et tervisekaitsetalitus on lisaks paljudele teistele toidupoodidele trahvinud nii Kaubamaja toiduosakonda kui ka Selvereid toiduainete halva käitlemise, näiteks vale säilitamise, realiseerimisaja ületamise, lihtsalt mustade hoiu- ja müügitingimuste eest.
?Eriti palju on probleeme salatitega, kuid kliendid on saanud ka hallitanud pannkooke ja pitsasid, aegunud liha- ja kondiitritooteid ja nii edasi,? rääkis ta.
?Osa meie marineeritud lihatooteid tuleb Rakvere Lihakombinaadist, osa marineeritakse kohapeal,? ütles Järve Selveri köögi direktor Heike Esse. Tema sõnul tuuakse neile Rakvere Lihakombinaadist iga päev värsket liha, millest valmistatakse kohapeal koduseid kotlette. Järve Selveri köögi toodang viiakse müüki ka teistesse selveritesse ning Kaubamajja.
?Mina ei usu, et kotlettide valmistamiseks kasutatakse riknenud liha. Läbi suve on olnud probleem, et liha ei jätku. Kotlette läheb nii palju, et iga päev praeme,? kinnitas Esse.
Kaubamaja toidukaupade osakonna juhataja Inge Kuur tõdes, et tervisekaitse on neid tänavu neljal korral trahvinud.

Seotud lood

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Podcastid

Tagasi Äripäeva esilehele