• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Toll annab salakaubakoormast avastatud ikoonid muuseumile

  Tolliamet annab täna ennelõunal kultuuriministeeriumile üle kümneid möödunud suvel salakaubakoormast avastatud ikoone.

  Ikoonid eksponeeritakse Tallinnasse rajatavas Vene muuseumis.
  Ööl vastu 2001. aasta 21. juunit saabus Venemaalt Narva tollipunkti kaudu Eestisse veoauto MAZ, mille koormaks olid dokumentide järgi makaronid. Tollikontrolli käigus tuvastati, et makarone oli koormas vaid 204 kotti ning nende taha oli peidetud 730 kasti Venemaa maksumärkidega sigarette (7,3 miljonit sigaretti) ning kuus kasti, mille sisuks oli 25 erineva suurusega ikooni.
  Tolliameti uurijad esitasid kriminaalmenetluse käigus autojuhile süüdistuse, milles ta end ka täielikult süüdi tunnistas. Narva linnakohus tunnistas mullu 21. augustil mehe salakaubaveos süüdi ning karistas teda 2,5-aastase vabadusekaotusega tingimisi. Kohus otsustas nii makaronid, sigaretid kui ikoonid erikonfiskeerida. Sigaretid ja makaronid kuuluvad hävitamisele. Ikoonid annab Tolliamet Kultuuriministeeriumi vahendusel Tallinnasse rajatavale uuele Vene muuseumile.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
LHV: Coopi aktsia on ülehinnatud – aeg müüa
LHV on avaldanud uusima analüüsi Coop Panga aktsia kohta. LHV analüütikud toovad välja, et kuigi Coopi kasv vastab nende ootustele, on kolmanda kvartali kasvu ning kasumlikkuse näitajad pigem neutraalsed.
LHV on avaldanud uusima analüüsi Coop Panga aktsia kohta. LHV analüütikud toovad välja, et kuigi Coopi kasv vastab nende ootustele, on kolmanda kvartali kasvu ning kasumlikkuse näitajad pigem neutraalsed.
Eesti sadamate kaubamaht kasvas üheksa kuuga jõuliselt
Statistikaameti andmetel suurenes Eesti sadamate kaubamaht selle aasta üheksa kuu jooksul võrreldes eelmise sama perioodiga 9%.
Statistikaameti andmetel suurenes Eesti sadamate kaubamaht selle aasta üheksa kuu jooksul võrreldes eelmise sama perioodiga 9%.
Bolti ja Pipedrive'i loojad investeerisid Eesti idusse, kes võistleb Amazoni ja Google'iga
Eesti idufirma Storadera on välja arendanud tehnoloogia, millega suudetakse pakkuda äriklientidele pilveruumi ligi 5 korda soodsamalt, kui seda teeb Amazon, Google ja Microsoft.
Eesti idufirma Storadera on välja arendanud tehnoloogia, millega suudetakse pakkuda äriklientidele pilveruumi ligi 5 korda soodsamalt, kui seda teeb Amazon, Google ja Microsoft.