Ülo Toomsalu • 24. oktoober 2002 kell 6:12

EPL: Keskerakond võtab partnerilt Tallinnas linnaosavanema koha

Valimistel Reformierakonnast kaks korda suurema toetuse saanud Keskerakond võtab koalitsioonipartnerilt tõenäoliselt ühe linnaosavanema koha.

Jätkav linnavõim jätab paika Nõmme linnaosa vanema Urmas Paeti, Pirital Ülle Rajasalu ning Lasnamäel Olev Laanjärve. Kristiine jääb keskerakondlase Lauri Laasi juhtida, kuid Haaberstis võitnud Keskerakond võib nõuda seni Reformierakonnale kuuluvat linnaosavanema või siis Kesklinnas vaid 68 häält kogunud senise vanema Erik Siiguri kohta.

Eesti Päevalehele teadaolevalt kaalutakse ka ühe abilinnapea koha kaotamist. Oma kohast jääb sel juhul ilma teede ja ehituse eest vastutav reformierakondlasest abilinnapea Toivo Ninnas ning tema haldusalasse jäävad küsimused lähevad kommunaalametile.

Personaalia küsimus kerkib võimuliidu koalitsioonileppe üle peetavate läbirääkimiste kolmandal päeval ehk täna.

Eilsel paaritunnisel arutelul võttis Keskerakond teemaks mitu konkreetselt nende valmislubadusi puudutavat võimalikku seadusemuudatust. Näiteks selle, kuidas viia seadusega kooskõlla lastearsti tagasitoomine perearstide juurde, kuidas parandada sundüürnike olukorda ning koolieelsete õppeasutuste ja koolide tegutsemise viimine loogilisematele alustele.

Hetkel kuum