• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Turg usub Sonera ja Telia ühinemist

  Reedene päev algas Põhjala börsidel kasumivõtmisega. Eeskuju võeti neljapäeval 1,5?2 langenud USA börsidest, kus investorid avastasid, et lühikese ajaga on juba liiga kiire tõus toimunud.
  Kuigi meeleolu oli üldiselt negatiivne, liikusid positiivselt oma ühinemisprotsessi lõpu poole tüürivate Sonera ja Telia aktsiad. Mõlemad avaldasid reedel kvartalitulemused.
  Ehkki Rootsi Telia III kvartali kahjum ulatus 10,1 mld Rootsi kroonini (17 mld kroonini), sisaldas see 12,1 mld SEKi eest juba eelnevalt turule teatavaks tehtud investeeringute mahakirjutamist. Investorite poolt enim jälgitav EBITDA (põhikasumlikkus) ületas ligi kümnendiku võrra analüütikute prognoose. Aktsia lõpetas nädala 31 Rootsi kroonil ehk 6,5 plussis.
  Sonera seevastu tõstis oma 2002. aasta EBITDA marginaali ja näitas positiivset progressi kahjumit teenivate üksuste pinnaleaitamise osas. Aktsia lõpetas päeva 6,8se tõusuga, kerkides 4,90 euroni.
  Analüütikud olid eelnevalt kartnud, et kui üks neist (eelkõige Telia) tuleb välja kehvema kvartalitulemusega, võib see ühinemisele põntsu panna. Kuna aktsiad lõpetasid päeva ühesuuruse tõusuga, säilis turul usk, et ühinemine suhtega 1,51 Telia aktsiat Sonera aktsia kohta kiidetakse Sonera aktsionäride poolt heaks.
  USA turg alustas reedel ebalevat liikumist, kuna makromajanduse poole pealt tulnud tulemused näitasid taas, et USA majanduse tervis pole korras. Nimelt langes septembris kestvuskaupade tellimuste maht 5,8 ning oktoobrikuu korrigeeritud tarbijausaldusindeks kukkus oma töökohtade ja aktsiaturu kaotuste pärast muretsevate inimeste tõttu viimase 9 aasta madalaima tasemeni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Teerajajad: ettevõtted vastutagu keskkonna- ja sotsiaalse mõju eest
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Nasdaq suutis ainukesene napis plussis sulguda
Kolmapäeval andsid tooni eile õhtul tulemused teatanud Alphabet ja Microsoft, vedades õige napilt ka plussi Nasdaqi indeksi, vahendab Reuters.
Kolmapäeval andsid tooni eile õhtul tulemused teatanud Alphabet ja Microsoft, vedades õige napilt ka plussi Nasdaqi indeksi, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: verivärsked tulemused börsilt ja tipptegijate äriplaanid
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Põhja-Euroopa kustutas Lõuna-Euroopa lootused odavamale elektrile Aas: rohkem raha taastuvenergeetikasse
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.