Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eestlased lasevad poes ennast mõjutada

  Nii saab tõlgendada uuringufirma Emor Balti riikides läbi viidud väärtushinnangute küsitluse tulemust. Ja omavahelise Eesti-Läti-Leedu maavõistluse pildi järgi on just lätlased-leedulased need, kes tasakaalukamalt ja vastutustundlikumalt poeriiulite vahel toimetavad. Leedukate puhul tuleb eristada noorsugu, kes naudingust samamoodi lugu peab kui eestlased, samas on elanikkonnas esindatud ka need, kes stabiilsust armastavad. Hoolimata neist eripäradest ja sellest, et Balti riikide elanikud on kokkuvõttes avatud muutustele ja uuendustele, ühendab meid hinnatundlikkus, siin pole midagi parata.
  Aga ikkagi, üllatav on eestlasena olla teistsugune ? mis siis, et kaupluses ?, kui seda kinnitab üldlevinud arvamus. ?Paljude turundajate jaoks on väärtussüsteemi mõte uus ja seetõttu tundub keeruline,? tõdes ASi Emor sihtturunduse suunajuht Ülle Pärnoja. Ta lisas, et üks asi ongi stereotüübid, mida me endale ette kujutame, ning teine asi on see, kuidas tegelikult käitume.
  ?Eestlased otsivad kaubandusest vaheldust, tahavad kiiresti kätte saada boonust,? iseloomustas Pärnoja meid. Uuringu kohaselt eelistame mõne kaubanduskontserni antavat kohest allahindlust, kui kliendikaart terminalist läbi sahiseb, vastandina aasta lõpus tagasi makstavale rahale, mis meile enam allahindlusena ei tundu.
  Ning muidugi veel see, et kliendikaarte jagavad kaupmehed võivad eestlaste lojaalsusest vaid unistada. Ligi pooltel kõigist kaardiomanikest on üks kaart, neist omakorda pooled külastavad seda peamist kauplust, mille kaart neil on.
  Pärnoja sõnul on eestlased valmis tunnistama, et usaldatakse müüjat ? seda rohkem kui lätlased ja leedulased, kes hindavad rohkem reklaami ja tootetutvustusi ? ning kaupmehed võiks seda potentsiaali ära kasutada. ?Kauplus on viimane koht, kus saab inimest mõjutada ning müüjaid on mõtet koolitada,? märkis ta.
  Emori väärtushinnangute uuring toimus tänavu jaanuaris, igas Balti riigis küsitleti 1000 inimest vanusevahemikus 15?74 aastat. Eestis langeb Pärnoja sõnul sellesse sektorisse 40 protsenti elanikkonnast.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Kaspar Oja: valesti arvutatud inflatsioon annab ettevõtjale väära lähtepunkti
Inflatsiooni välja arvutamisel kasutatud elektri hinna lähteandmed on valed ja tegelik inflatsioon peaks olema väiksem, leiab Eesti Panga ökonomist Kaspar Oja.
Inflatsiooni välja arvutamisel kasutatud elektri hinna lähteandmed on valed ja tegelik inflatsioon peaks olema väiksem, leiab Eesti Panga ökonomist Kaspar Oja.
Toomas Arak: aktsiate hoidmistunnistustega käivad võimalused ja riskid käsikäes
Iga investeering vajab investori tähelepanu, kuid hoidmistunnistuste puhul on see isegi tähtsam, eriti kui aktsiate koduturuks on mõni eksootilisem börs, kirjutab Swedbanki finantsturgude valdkonnajuht Toomas Arak panga blogis.
Iga investeering vajab investori tähelepanu, kuid hoidmistunnistuste puhul on see isegi tähtsam, eriti kui aktsiate koduturuks on mõni eksootilisem börs, kirjutab Swedbanki finantsturgude valdkonnajuht Toomas Arak panga blogis.
Arco Vara juhtkond muutub
Uue aasta alguses lahkub töölt Arco Vara arendusjuht Tiit Nõu, kelle töö ülesanded jagatakse ümber teistele ametikohtadele.
Uue aasta alguses lahkub töölt Arco Vara arendusjuht Tiit Nõu, kelle töö ülesanded jagatakse ümber teistele ametikohtadele.
Reaalajas börsiinfo
Suures kahjumis Operaili kaubaveod on tänavu vähenenud poole võrra
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Kirjanen lahkub Graanul Investi juhatusest
Möödunud aastal puidukontserni Graanul Invest USA fondile müünud Raul Kirjanen lahkub ettevõtte juhatusest ning jätkab nõukogu liikmena.
Möödunud aastal puidukontserni Graanul Invest USA fondile müünud Raul Kirjanen lahkub ettevõtte juhatusest ning jätkab nõukogu liikmena.
Eliisa Matsalu: häbi, Jaak Roosaare ja LHV!
Jaak Roosaare ja LHV soovitus osta Venemaal tegutseva Silvano Fashion Groupi aktsiaid on silmakirjalik. Seda enam, et Roosaarel on hunnik Silvano aktsiaid, mille väärtust ta oma soovitustega tõstab, kirjutab Äripäeva ajakirjanik ja väikeinvestor Eliisa Matsalu.
Jaak Roosaare ja LHV soovitus osta Venemaal tegutseva Silvano Fashion Groupi aktsiaid on silmakirjalik. Seda enam, et Roosaarel on hunnik Silvano aktsiaid, mille väärtust ta oma soovitustega tõstab, kirjutab Äripäeva ajakirjanik ja väikeinvestor Eliisa Matsalu.
Kohtla-Järve linn müüs vanurite hooldekodu sisustuse 93 500 euroga
Oktoobris Kohtla-Järve linnavalitsuselt vanurite hooldekodu kinnistu ostnud Allan Männi ettevõte Prestone OÜ soetas lisaks otsustuskorras hooldekodus asuva vallasvara.
Oktoobris Kohtla-Järve linnavalitsuselt vanurite hooldekodu kinnistu ostnud Allan Männi ettevõte Prestone OÜ soetas lisaks otsustuskorras hooldekodus asuva vallasvara.

Olulisemad lood

Raamatukirjastajate TOP: rekordtulemus viis kolmandaks
Äripäeva raamatukirjastajate edetabeli kolmandale kohale tulnud Helios Kirjastus tegi omaniku Janno Joosepi sõnul oma ajaloo parima tulemuse 2021. aastal.
Äripäeva raamatukirjastajate edetabeli kolmandale kohale tulnud Helios Kirjastus tegi omaniku Janno Joosepi sõnul oma ajaloo parima tulemuse 2021. aastal.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.