Ülo Toomsalu • 29. oktoober 2002 kell 6:13

EPL: Saku Suurhall vajab raha

Saku Suurhalli juhatus kuulutas välja ettevõtte aktsiakapitali suurendamise 19,5 miljoni krooni võrra, millest 9,5 miljonit on riigi kanda.

Kultuuriministeeriumi hinnangul pole halli majandustulemused ootuspärased, kirjutab Eesti Päevaleht. ?Kui ettevõtte majanduslik seis oleks briljantne, poleks vaja riigil seda raha Saku Suurhalli investeerida,? ütles kultuuriministeeriumi kantsler Siim Sukles. ?Rohkem ei tahaks numbritest rääkida,? lisas ta.

Suklese sõnul pole ettevõte raskustes, kuid suurhalli majandustulemused pole siiski ootuspärased. ?Loomulikult loodab ministeerium omanikuna veidi paremaid tulemusi.?

Suurhalli juhatuse esimehe Jaanus Vihandi sõnul läheb ettevõttel aga majanduslikult hästi. ?Nendel, kes midagi vastupidist väidavad, pole ettevõtte tegevusest täpset ülevaadet,? lausus ta. ?Tegu on riigi ammuse lubadusega, mis nüüd täitub,? kommenteeris Vihandi.

Tema sõnul läks suurhalli ehitus plaanitust kallimaks, mistõttu andis toonane rahandusminister Siim Kallas lubaduse suunata ettevõttesse täiendavalt 9,5 miljonit krooni. Aktsiakapitali suurendamine 19,5 miljoni krooni võrra on aga ennekõike tingitud halli ehitusaegse võlgnevusega ühele põhiaktsionäridest Lemminkäinen Eestile.

?Kuna me oleme võlgu oma omanikule Lemminkäinen Eestile, siis kokkuleppel teiste aktsionäridega konverteerib Lemminkäinen võla ettevõtte aktsiakapitali,? lausus Vihandi.

Tema sõnul võimaldab aktsiakapitali suunatud lisaraha likvideerida kõik suurhalli võlgnevused. Suurendamise järel on suurhalli aktsiakapital ligi 24,6 miljonit krooni.

Hetkel kuum