• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  EPL: Saku Suurhall vajab raha

  Saku Suurhalli juhatus kuulutas välja ettevõtte aktsiakapitali suurendamise 19,5 miljoni krooni võrra, millest 9,5 miljonit on riigi kanda.

  Kultuuriministeeriumi hinnangul pole halli majandustulemused ootuspärased, kirjutab Eesti Päevaleht. ?Kui ettevõtte majanduslik seis oleks briljantne, poleks vaja riigil seda raha Saku Suurhalli investeerida,? ütles kultuuriministeeriumi kantsler Siim Sukles. ?Rohkem ei tahaks numbritest rääkida,? lisas ta.
  Suklese sõnul pole ettevõte raskustes, kuid suurhalli majandustulemused pole siiski ootuspärased. ?Loomulikult loodab ministeerium omanikuna veidi paremaid tulemusi.?
  Suurhalli juhatuse esimehe Jaanus Vihandi sõnul läheb ettevõttel aga majanduslikult hästi. ?Nendel, kes midagi vastupidist väidavad, pole ettevõtte tegevusest täpset ülevaadet,? lausus ta. ?Tegu on riigi ammuse lubadusega, mis nüüd täitub,? kommenteeris Vihandi.
  Tema sõnul läks suurhalli ehitus plaanitust kallimaks, mistõttu andis toonane rahandusminister Siim Kallas lubaduse suunata ettevõttesse täiendavalt 9,5 miljonit krooni. Aktsiakapitali suurendamine 19,5 miljoni krooni võrra on aga ennekõike tingitud halli ehitusaegse võlgnevusega ühele põhiaktsionäridest Lemminkäinen Eestile.
  ?Kuna me oleme võlgu oma omanikule Lemminkäinen Eestile, siis kokkuleppel teiste aktsionäridega konverteerib Lemminkäinen võla ettevõtte aktsiakapitali,? lausus Vihandi.
  Tema sõnul võimaldab aktsiakapitali suunatud lisaraha likvideerida kõik suurhalli võlgnevused. Suurendamise järel on suurhalli aktsiakapital ligi 24,6 miljonit krooni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Teerajajad: ettevõtted vastutagu keskkonna- ja sotsiaalse mõju eest
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Biden plaanib maksudega rikkaid pitsitama hakata
Täna avalikustas Senati rahanduskomisjoni esimees Ron Wyden nn "miljardäridemaksu" plaani, mille eesmärk on kõrgemalt maksustada rikkaid ja ettevõtteid, vahendab Reuters.
Täna avalikustas Senati rahanduskomisjoni esimees Ron Wyden nn "miljardäridemaksu" plaani, mille eesmärk on kõrgemalt maksustada rikkaid ja ettevõtteid, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: verivärsked tulemused börsilt ja tipptegijate äriplaanid
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Põhja-Euroopa kustutas Lõuna-Euroopa lootused odavamale elektrile Aas: rohkem raha taastuvenergeetikasse
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.