• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  USA usaldusindeks kukutas aktsiaturge

  Kuna suurem kolmanda kvartali majandusaruannete avaldamise tuhin on möödas, pööravad investorid taas silmad makromajandusnumbrite poole.
  Maaklerite sõnul on aktsiaturg kolmanda kvartali tulemuste peale juba küllalt palju tõusnud, mistõttu sel nädalal vaadatakse makromajandustulemuste pealt, kas tõusu tasub jätkata.
  Eile ootasidki Euroopa börsid terve päeva Conference Boardi poolt arvutatavat USA oktoobrikuu tarbijausaldusindeksit. Ning mitte asjata. Indeks kukkus oktoobris 79,4 punktini, samas kui analüütikud olid oodanud langust 90 punktini. Hirmutavaks tegi asja veel fakt, et tarbijate usaldus pole indeksi põhjal nii madalal kui praegu olnud koguni viimased üheksa aastat.
  Indeksi kokkulöömisel küsitletakse 5000 USA majapidamist ning saadud resultaat annab indikaatori, kuidas USA eratarbijad ennast hetkel ja tulevikus tunda võiksid. Tarbijate usaldus on tähtis seepärast, et eratarbimine annab kaks kolmandikku riigi sisemajanduslikust koguproduktist. Kõige esialgsem USA kolmanda kvartali SKP number tehakse teatavaks juba homme.
  Madalale kukkunud indeks näitab inimeste hirmu ja muret nii tööturu, Iraagi-suunalise sõja võimaliku puhkemise kui ka aastaid virelenud aktsiaturu pärast, mis on kahandanud oluliselt inimeste varandust.
  Kaks tundi pärast USA börside avanemist liikusid juhtivad aktsiaindeksid paar protsenti miinuses. Ainsa Dow Jonesi indeksisse kuuluva ettevõttena suutis plusspoolel liikuda eile oma kvartalitulemused avaldanud Procter & Gamble. Tarbekaupade tootja, kelle kvartali müügimaht ületas analüütikute prognoose ning kes näitas kolmandiku võrra suuremat kasumit kui aasta tagasi, oli eile kella poole seitsme paiku 2ga plussis.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Erkki Kubber: kas järgmised ükssarvikud võiksid olla miljardilise väärtuse asemel hoopis miljardi inimese aitajad?
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
WeWork jõudis teisel katsel New Yorgi börsile
NYSE börsil alustas täna kauplemist kontorirentija WeWork, mille kahe aasta tagune esimene katse aktsiaid noteerida lõppes fiaskoga.
NYSE börsil alustas täna kauplemist kontorirentija WeWork, mille kahe aasta tagune esimene katse aktsiaid noteerida lõppes fiaskoga.
Raadiohommikus: olukord Lätis, Chemi-Pharmi uus tehas ja kõige edukamad turundajad
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Videopilt: Enefit Green alustab börsil kauplemist
Täna kell 10 algab Tallinna börsil Enefit Greeni aktsiatega kauplemine, mille puhul toimub pidulik börsikella löömine Energia avastuskeskuses.
Täna kell 10 algab Tallinna börsil Enefit Greeni aktsiatega kauplemine, mille puhul toimub pidulik börsikella löömine Energia avastuskeskuses.