Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Pärnu PM: Postkontori ametiühing peatas 140 inimese koondamise

  Üle saja inimese koondada plaaninud Pärnu peapostkontor teatas eile, et ametiühinguga peetud läbirääkimise tulemusel koondamised tühistati.

  Üleeile ütles Pärnu peapostkontori müügijuht Joel Roos, et märtsiks koondatakse kuni 100 postitöötajat, neist paarkümmend inimest oli koondamisteate juba kätte saanud. Eile hommikul otsustas peapostkontor vallavanemate nurina tõttu koondamised kolm kuud edasi lükata, et plaanitavaid ümberkorraldusi kõigile rahulikult selgitada, kirjutas Pärnu Postimees.
  Eile lõuna ajal kohtus peapostkontori juhtkond ettevõtte ametiühingu esindajaga ja nõupidamise tulemusena koondamised tühistati.
  Ei Pärnu peapostkontori ametiühingu peausaldusisik Anu Valtenberg ega Roos osanud eile veel öelda, mis edasi saab.
  Valtenbergi sõnade kohaselt sõlmisid nad paari nädal eest tööandjaga kokkuleppe, et koondamisi ei alustata sel aastal, et inimesed ei kaotaks töötuks jäämise korral töötuskindlustust. Samuti nõudis ametiühing igale vabaks jäävale töötajale 1500 krooni stardiraha, mille eest nood saaksid minna näiteks ümberõppele. Tööandja nõustus nende tingimustega.
  Reedel käis Pärnu peapostkontori töötajate ja tööandjatega kohtumas Eesti ametiühingute keskliidu esindaja.
  ?Töötajate karjuv soov oli, et ametiühingud aitaksid koondamise üldse ära hoida, paraku ei ole see ametiühingute võimuses,? ütles Valtenberg.
  Koondamisi nimetas Roos paratamatuks. ?Maal toob postiteenuse osutamine kahjumit ja ümberkorraldamisega koondame inimesed, kelle tööd hakkab tegema keegi teine,? selgitas ta.
  Peapostkontor tahab koondada postiljonid ja nende asemel palkab posti laiali vedama ja postiteenuseid müüma füüsilisest isikust ettevõtjad (FIE). ?Esmajoones pakume FIEdena postiljoni tööd senistele postiljonidele,? kinnitas Roos.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Poliitmuda lendab mis kole, aga tegelikult pole katki midagi
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Marek Kiisa nipid iduinvesteeringute valimiseks
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Neinar Seli: mul on praegu täpselt samasugune tunne nagu 2008. aastal
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli soovitas praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks. “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli soovitas praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks. “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Investeerimisplatvormi juht: rikkusest pole kasu, kui meil planeeti enam pole
“Kui me ühel hetkel oleme väga rikkad, aga meil pole enam planeeti, siis on sellest rikkusest väga vähe kasu,” ütles jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin juht ja asutaja Karin Nemec InvesteerimisFestivalil.
“Kui me ühel hetkel oleme väga rikkad, aga meil pole enam planeeti, siis on sellest rikkusest väga vähe kasu,” ütles jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin juht ja asutaja Karin Nemec InvesteerimisFestivalil.
Soomlastelt Mandatumi ostnud Invalda siseneb Eesti turule
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.