13. november 2002 kell 8:22

Tallink plaanib Peterburi liinile minekut, ei välista ka Riiat

Pärast uue Rootsi liinile mõeldud laeva valmimist suundub Tallink Peterburgi, lausus Tallink Grupi Soome tütarfirma juht Kauppalehtile.

Järgmine läbimurre oleks Peterburg, õige aeg sinna minna oleks aastal 2005 või 2006. Seal on uus turg ja uued võimalused, lausus Keijo Mehtonen, kes on ka Tallinki üks suurimaid eraisikust aktsionäre. Helsingi ja Peterburi laevaliini klientidena näeb Mehtonen eelkõige venelasi.

Baltimaade liitumine ELiga avab Tallinkile Mehtoneni sõnul suurema võimaluse ka Stockholmi ja Riia liinile minekuks. Mehtonen kinnitas ajalehele taas Tallinki soovi Helsingi börsile suunduda.

2,2 miljardit krooni maksnud Romantika ja ülejärgmisel aastal Rootsi liinile suunduva 2,3 miljardit krooni maksva uue laeva tellimisega on Tallink vedanud raskustest välja ka Soome ladevaehitaja Aker Finnyardsin Rauma tehase. Uue laeva nimi hakkab viitama mingil viisil Rootsile ja rootslastest reisijatele, lausus Mehtonen.

Hetkel kuum