• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Finantsinspektsioon palgaga rahul

  Finantsinspektsiooni juhatuse esimehe Andres Trinki sõnul ollakse organisatsioonina oma palgatasemega rahul.

  ?Ajalooliselt on töö tasustamise ebarahuldav tase olnud probleemiks,? lausus ta. ?Seoses finantsinspektsiooni loomise ja üleminekuga turupõhisele finantseerimisele on olukord selles osas täna oluliselt paranenud.?
  Inspektsiooni spetsialistide ja assistentide keskmise palk on suurusjärgus 13 000, osakonnajuhatajate keskmine palk 24 000 krooni.
  Trinki sõnul on tähtis, et järelevalveasutuse töötajate töötingimused on konkurentsivõimelised järelevalvatava sektoriga. ?Samuti tuleb silmas pidada, et finantsinspektsiooni töötajatele kehtivad ranged piirangud seoses konfidentsiaalsusnõuetega, samuti suhetes järelevalve subjektideks olevate finantsteenuseid pakkuvate ettevõtetega,? lausus ta.
  Fontese hiljutise palgauuringu kohaselt jääb finantsinspektsiooni palgatase finantssektori vastavate ametikohtade palgatasemele ca 15 % alla, kusjuures võrreldes teiste riiklike järelevalveasutustega on finantssektori keskmine palgatase oluliselt kõrgem.
  Finantsinspektsioon ei saa raha riigieelarvest, vaid on seaduse kohaselt finantseeritud finantsjärelevalve subjektide endi poolt.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Siim Tammer: hunt börsinahas – miks börsitehinguid iseendaga tasub vältida
Soovitan võimalusel vältida börsi kaudu tehinguid iseendaga. Sellised tehingud jäävad järelevalvele silma, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Siim Tammer asutuse blogis.
Soovitan võimalusel vältida börsi kaudu tehinguid iseendaga. Sellised tehingud jäävad järelevalvele silma, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Siim Tammer asutuse blogis.
Goldman Sachsi tulemused panid aktsia tõusma
Goldman Sachs teatas reedel, et suutis kolmandas kvartalis kasumit pea 70 protsenti kasvatada, ületades sellega suurelt ootusi. Üleüldiselt on USA pankade jaoks kolmas kvartal olnud väga tugev, vahendab Reuters.
Goldman Sachs teatas reedel, et suutis kolmandas kvartalis kasumit pea 70 protsenti kasvatada, ületades sellega suurelt ootusi. Üleüldiselt on USA pankade jaoks kolmas kvartal olnud väga tugev, vahendab Reuters.
Arco Vara juht loodab Enefitist kiiret kasumit
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
55 miljonit elektrihindade korvamise kavast läheks ettevõtetele
Valitsuskoalitsiooni otsus elektri hinnatõusu korvata on segu ettevõtluse ja kodumajapidamiste subsiidiumitest, ettevõtetele läheb projektist tõenäoliselt ligikaudu 55 miljonit eurot.
Valitsuskoalitsiooni otsus elektri hinnatõusu korvata on segu ettevõtluse ja kodumajapidamiste subsiidiumitest, ettevõtetele läheb projektist tõenäoliselt ligikaudu 55 miljonit eurot.