Kaja Koovit • 4. detsember 2002 kell 8:45

Disney vähendas juba lõppenud kvartali kasumit

Walt Disney Co pidi vähendama juba lõppenud majandusaasta viimase kvartali kasumit, sest kalli animafilmi kassaedu oli oodatust kehvem.

The Wall Street Journal Online kirjutab, et Disney <GR#US.DIS> animafilm 'Treasure Planet' ('Aarete planeet') läks maksma ligi 140 mln dollarit (2,2 mld krooni), kuid eelmise nädala lõpus kinolinale jõudnud film kogus nädalavahetusega vaid 16,6 mln dollarit (260,6 mln krooni).

Seda on oluliselt vähem ettevõtte loodetust ning Disney teatas, et peab seetõttu raamatupidamisreeglitele tuginedes 2002.aasta majandusaasta neljandas kvartalis maha kandma 74 mln dollarit (1,16 mld krooni).

See tähendab, et septembris lõppenud neljanda kvartali kasum väheneb 47 miljoni dollari (738 mln krooni) ehk aktsia kohta kahe USA sendi võrra võrreldes novembris teatatuga.

Muudatus tähendab, et Disney IV kvartali puhaskasum oli 175 mln dollarit (2,7 mld krooni) ehk 9 senti aktsia kohta varem raporteeritud 222 miljoni dollari (3,5 mld krooni) ehk aktsia kohta 11 sendi asemel.

Disney tõdes ka, et 'Aarete Planeet' vähendab samuti käimasoleva I kvartali kasumiootusi aktsia kohta 1 sendi võrra, kuid endiselt loodetakse, et käimasoleval majandusaastal suureneb ettevõtte kasum eelmisega võrreldes 25?35%.

Walt Disney akstia hind langes eile New Yorgi börsil 4,38% 18,54 dollarini (291 krooni).

Hetkel kuum