• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Sõiduauto erisoodustuse määrus tuleb viia kooskõlla põhiseadusega

  Eesti Päevaleht Online´i sõnul oli õiguskantsler leidnud, et minister peab andma määrusi üksnes täpses vastavuses seaduse volitusnormidega ning arvestama seadusandja kehtestatud õiguslike piiridega, mis on kooskõlas õigusriigi ja võimude lahususe printsiibiga.
  Õiguskantsleri arvas, et olukorras, kus sõiduauto erisoodustuse maksustamisel kehtib tervikmäär, mida rahandusministri määrusega iga-aastaselt tõstetakse, muutub algselt tulumaksuna kehtestatud kohustus uueks maksuks. Seega on minister sisuliselt kehtestanud iseseisva objektiga maksu.
  "Auto kasutamine töösõitudeks ei saa olla rahaliselt hinnatav hüve ega erisoodustus. Kui määrusega hakatakse praktikas maksustama osaliselt ka töösõitude kulusid, siis muutub maks erisoodustusest täiesti omaette maksuks, mis peaks olema sätestatud eraldi seadusega," teatas Jõks.
  Jõks osundas, et rahandusminister ei tohi määrusega mõjutada riigieelarvesse laekuvate tulude suurust. Kuna seda tehti, siis kehtestatakse sisuliselt avalik-õiguslik rahaline kohustus.
  TV3 andmetel pole rahandusminister Harri Õunapuul kavas jaanuarist 2000 kroonini tõusvat autode erisoodustuse hinda kehtestavat määrust muuta. Sellisel juhul kavatseb õiguskantsler pöörduda Riigikohtu poole.
  Järgmise aasta riigieelarvesse on plaanitud autode erisoodustusmaksust koguda 440 mln krooni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Riik viib lennufirmad ühe tiiva alla
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Euroopa liidrid annavad Poolale viimase võimaluse
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.