• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Sylvester ja Stora Enso allkirjastasid suurtehingu

  Eesti suurim metsatööstusettevõte ASi Sylvester allkirjastas täna aktsiate müügilepingu Soome-Rootsi metsatööstuskontsenile Stora Enso.

  Müüki läksid kõik Sylvesteri metsavarumisfirmad ja 66 protsenti metsatööstusettevõtete aktsiatest. Tehingu summat osapooled ei avalikusta.
  Sylvesteri nõukogu esimees Mati Polli ütles, et kõik Sylvesteri 97 aktsionäri nõustusid loovutama Stora Ensole 66 protsenti oma osalusest.
  Tehing jõustub lõplikult pärast seda, kui selle on heaks kiitnud nelja riigi ? Eesti, Läti, Austria ja Saksamaa konkurentsiametid. Osapooled loodavad, et tehingu saab lõpetada tuleva aasta jaanuari lõpus.
  «Tehing tagab jätkusuutlikkuse ja konkurentsivõime, kokku on lepitud jätkuinvesteeringud üsna mitmeks aastaks, mis loovad täiendavaid töökohti olemasolevate saetööstuste juurde,» märkis Mati Polli.
  Ta lisas, et ka ülejäänud 34 protsenti Sylvesteri aktsiatest, mis esialgu jäävad veel ettevõtte eestlastest omanikele, muutuvad likviidseks. Mati Polli kinnitas, et Sylvesteri tütarettevõtete juhid ja spetsialistid jäävad edasi tööle.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Riik viib lennufirmad ühe tiiva alla
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Euroopa liidrid annavad Poolale viimase võimaluse
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.