18. veebruar 2003 kell 16:02

USA börsid alustasid nädalat korraliku tõusuga

Peale kolmepäevast nädalavahetust täna avatud USA aktsiaturud on alustanud päeva korraliku tõusuga.

Kvaliteetaktsiate liikumist kajastav Dow Jones tööstuskeskmine oli kella 17:30 tõusnud 1,7%, tasemeni 8040 punkti. Peamiselt tehnoloogiasektori aktsiatest koosnev Nasdaqi koondindeks liikus samal ajal 1331 punktil ehk 1,6% möödunud reedesest sulgemistasemest kõrgemal.

Tõus on börsidel olnud laiahaardeline.

Microsofti aktsia, millega kaubeldakse täna esimest päeva pärast spliti (iga aktsia kohta emiteeriti üks aktsia juurde), liikus tund peale börsi avanemist 24,78 dollaril ehk enam kui 2,6% plussis.

Geopoliitilises plaanis jõudis Euroopa Liit eile kompromissile Iraagi küsimustes ning andisid ÜRO relvastusinspektorile lisaaega, et viimased saaksid veenduda Iraagi desarmeerumises. See koos nädalavahetustel toimunud sõjavastaste meeleavaldustega on tõstnud veidi võimalust, et sõda Iraagis toimub.

Ettevõtete poole pealt avaldas täna oma tulemused Wal-Mart Stores. Jaekaubandusgigandi neljanda kvartali kasum hüppas möödunud aasta 0,49 dollarilt 0,57 dollarini, lüües sellega analüüsikeskus Thomson First Call andmeil analüütikute keskmist prognoosi 0,01 dollari võrra. Jaemüüja müügimaht kasvas vähemalt aasta aega tegutsenud USA kauplustes 2,7%.

Investorid suhtusid uudisesse neutraalselt. Ettevõtte aktsia liikus tund peale börsi avanemist 49,16 dollari ehk täpselt reedese sulgemistaseme juures.

Hetkel kuum