6. juuni 2003 kell 9:48

Hansapanga Läti peahoone ehituse skandaal võib kohalt viia Riia linnapea

Tänased Läti ajalehed kirjutavad, et skandaal Hansapanga Riia peahoone ehituse ümber võib kohalt viia Riia linnapea.

Suurim päevaleht Diena edastas, et Hansapanga Riia peahoone poliitilisele tähtsusele viitav Läti peaminister Einars Repse ei välista Riia linnapea Gundars Bojarsi tagasiastumist, kui ehituse takerdumisega seonduv ei laabu.

Ärileht Dienas Bizness kirjutas, et Hansapanga Läti tütarpank Hansabanka on väljendanud muret nn Päikesemaja ehitamisega seonduva üle, mis on langenud poliitiliste manipulatsioonide ohvriks. Pank teatas, et diskussioonid ehitusprojekti üle kestavad juba pikemat aega ja kutsus Läti võime üles otsuseid langetama ning mitte heitma varju Läti kui investeerngutesõbraliku riigi mainele.

Enam kui pool miljardit krooni maksvat Hansapanga Riia peahoonet peaks hakkama ehitama Merko Ehituse Läti tütarfirma.

Hetkel kuum