Silva Männik • 13. juuni 2003 kell 12:04

FIEdel kaob maksurisk ettevõtluse vormi muutmisel

Äriühinguna tegevust jätkavaid füüsilisest isikust ettevõtjaid (FIE) uue seaduse kohaselt tulumaksuga enam maksustama ei hakata.

See peaks kõrvaldama viimasegi maksutakistuse, mis uuele ärivormile üle minemist plaaninud FIEsid seni kõhklema võis panna.

?Kui FIE asutab uue äriühingu või teeb oma varaga sissemakse mõnda teise äriühingusse, mis juba olemas on, siis uuele ettevõtlusvormile ülemineku jooksul mingit maksustamist ei toimu, selgitas rahandusministeeriumi otseste maksude talituse juhataja kt Ivo Vanasaun. ?Praeguse seaduse kohaselt võiks öelda, et kui füüsilisest isikust ettevõtja FIEna tegevuse lõpetab, võtab ta vara justkui oma isiklikku tarbimisse ja seda saaks maksustada, vaatamata sellele, et ta selle vara hiljem kohe äriühingule üle annab.?

Hetkel kuum