Liis Kängsepp • 8. juuli 2003 kell 11:12

Täna viis aastat tagasi ostis Ruokatalo Rakvere Lihakombinaadi

Täna viis aastat tagasi teatas Soome lihatööstus HK Ruokatalo Rakvere Lihakombinaadi (RLK) ostust.

?Esimese asjana ütlesid soomlased, et nad ei ole tulnud kui finantsinvestorid vaid kui oma grupi laiendajad. Aktsiatehing sõlmiti kaks nädalat peale rubla kukkumist, läbirääkimised olid selleks ajaks käinud umbes aasta,? meenutab RLK tänane ostujuht Indrek Lekko, kes on firmas töötanud viimased 14 aastat, soomlaste tulekut.

Eelmisel aastal teenis RLK 65 juba mln puhaskasumit, mis investeeriti ettevõtte arendamisesse. ?Viie aasta jooksul on kogu tulemus praktiliselt investeeritud firmasse. HK on tootmisettevõte, tema tähelepanu on lisaks finantstulemustele keskendunud ka tütarettevõtete arendamisele,? lisas Lekko.

Hetkel kuum