15. september 2003 kell 9:01

HSBC tahab rohkem aktsiariske võtta

Maailma suuruselt teine pank HSBC tahab rohkem aktsiariske võtta, kirjutab Financial Times.

Pank teatas reedel, et nad vaatavad parasjagu üle oma aktsiaoperatsioone, soovides võtta bilanssi agressiivsemalt ning kasutada rohkem riske.

Ülevaatamine võib viia märkimisväärsel arvul töökohtade kaotamiseni, kuigi võidakse palgata uusi pankureid eesmärkide täitmiseks.

Pank tahab eemalduda oma praegusest aktsiakauplemise operatsioonide mudelist, mis põhineb madala marginaaliga maaklerteenusel, kus aktsiad ostetakse ja müüakse klientide tellimustel, samas kui panga enda positsiooni eriti aktsiad ei võeta.

Nüüd tahab HSBC saada senisest enam turutegijaks ja -kauplejaks, luues likviidsust oma suurimatele institutsioonilistele ja korporatiivklientidele. 'Meil on riskidejuhtimine ja krediidikultuur, mis töötavad,? teatas pank. ?See ei tähenda, et me hakkaks hiiglaslike panuseid tegema ? me ei muuda ennast hedge-fondiks.'

HSBC kaalub panga jaoks tehingute kauplemisüksuse loomist.

Valmisolek kasutada oma bilanssi agressiivsemalt võimaldaks näiteks teostada suuremaid plokktehinguid klientide jaoks. HSBC ostaks kliendilt aktsiad ja hakkab neid aegamööda panga positsioonist maha müüma.

Ühtlasi kaalub HSBC panga omandamist Venemaal.

Ülevõtmine Venemaal oleks osa laiemast strateegiast laiendamaks ja võtmaks rohkem riski korporatiivpanganduse, investeerimispanganduse ja finantsturgude üksustes.

HSBC olevat pidamas kõnalusi Renaissance Capitaliga, mis on üks edukamaid Moskva investeerimispanku. Pankurid ütlesid, et peavad vähetõenäoliseks, et HSBC tahaks kohe kogu panka osta. Nad eelistaksid osta märkimisväärse suurusega vähemusosalust Vene pangas, saamaks kasu kohalikust oskusteabest.

Pank keeldus mistahes kõnelusi kommenteerimast, kuid teatas, et Venemaa on kahtlemata radari ekraanil. 'Kui me tahaksime laiendada oma tegevust kiiremini, siis võibolla me ostaks kedagi. Midagi ei saa välistada.?

Hetkel kuum