6. november 2003 kell 11:12

Kuritegevusest on Eestis saanud meelelahutustööstuse haru

Kuritegevusest on tehtud meelelahutustööstuse üks haru, nendib Tarmo Vaik, MTÜ Eesti Naabrivalve juhatuse esimees.

'Televisioonis näidatavad tõsielulised politseiseriaalid koguvad suure hulga vaatajaid ning on oma näitajate poolest ühed vaadatavamad saated üldse. Kirjutavas pressis pannakse suurt rõhku võimalikult julmade kuritegude laialdasele kajastamisele. Lisaks üksikasjalikele kirjeldustele lisatakse verd tarretama panevad fotod.

Kui valvas kodanik on kurjategija kinni võtnud ja kohtus võidakse ta liigse vägivallatsemise eest süüdi mõista samas, kui pätt rahulikult kohtusaalist välja kõnnib, on riiklikes väärtushinnangutes midagi väga paigast ära,' kirjutab Tarmo Vaik oma homses Äripäevas ilmuvas kommentaaris.

Autor: Mati Feldmann

Hetkel kuum