• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Euroopa börsidel algas nädal mõõduka langusega

  Euroopa börsidel on aktsiate hinnad täna veidi langenud. Miinuses liiguvad ka suuremad kvartalitulemuste avaldajad.

  Peamised indeksid on kella 14ks langenud 0,2-0,3 protsenti.
  ?Kasumid, mis on avaldatud, ei ole olnud midagi erilist ja kindlasti mitte nii suurepärased, et õigustada jätkuvat hindade tõusu,? ütles Banco Emiliano Romagnolo väärtpaberitega tegelev Claudio Morsenchio uudisteagentuurile Bloomberg.
  Täna kvartalitulemuste avaldanutest on miinuses nii Euroopa suuruselt teine pooljuhtide tootja Infineon, telekommunikatsiooni teenuste pakkuja Royal KPN kui ka British Airways.
  Saksamaa päritolu Infineon teenis esimese kvartali kasumi viimase kümne kvartali jooksul. Kasum oli isegi parem kui analüütikud prognoosisid, kuid aktsia on langenud 2,41 protsenti, 13,34 eurole.
  British Airwaysi aktsia on Londoni börsil langenud 0,78% 225,25 Suurbritannia pennile. Firma majandusaasta teise kvartali kasum langes küll 36%, 98 mln naelale, kuid ületas Bloombergi Newsi poolt küsitletud analüütikute keskmist ootust enam kui kaks korda.
  Hollandi suurim telekommunikatsioonikompanii Royal KPN aktsia hind on Amsterdami börsil langenud 1,79 protsenti, 6,58 eurole. Firma kasum kasvas kolmandas kvartalis võrreldes möödunud aasta 68 mln euroga 139 mln eurole. Analüütikud ootasid 199 mln eurost kasumit.
  Nokia aktsia on Helsingi börsil kella 14ks langenud 1,89 protsenti, 15,07 eurole. Ericssoni aktsiatega kaubeldakse Stockholmis 12,60 Rootsi kroonil ehk 1,56 protsenti miinuses.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
USA ametivõimud hakkasid uurima Alibaba pilveäri
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
Raadiohommikus: Eesti IT-ettevõtete edulood Lähis-Idas ja spaaäri tulevikust kõrgete energiahindade juures
Dubai Expol käib Eesti IKT-sektori ettevõtete jaoks aktiivne töö ja ärisidemete sõlmimine. Cybernetica äriarenduse konsultant Kevin Tammearu räägib raadiohommikus sellest, kuidas õnnestus tal allkirjastada koostööleping Paapua Uus-Guinea valitsusega. Nortali Lähis-Ida ja Aafrika regiooni juht Marek Helm jagab kogemusi piirkonnas äri ajamisest ja ITLi juht Doris Põld selgitab, milliseid ärivõimalusi näevad Eesti IKT-ettevõtted Pärsia lahe regioonis.
Dubai Expol käib Eesti IKT-sektori ettevõtete jaoks aktiivne töö ja ärisidemete sõlmimine. Cybernetica äriarenduse konsultant Kevin Tammearu räägib raadiohommikus sellest, kuidas õnnestus tal allkirjastada koostööleping Paapua Uus-Guinea valitsusega. Nortali Lähis-Ida ja Aafrika regiooni juht Marek Helm jagab kogemusi piirkonnas äri ajamisest ja ITLi juht Doris Põld selgitab, milliseid ärivõimalusi näevad Eesti IKT-ettevõtted Pärsia lahe regioonis.
Valitsuses köeb kriis elektritoetuste pärast Keskerakond: vaja on lisaeelarvet
Kaks päeva kestnud läbirääkimised koalitsiooninõukogus ei ole Reformierakonda ja Keskerakonda suutnud kokkuleppeni viia, peaminister lubas esineda poliitilise avaldusega ning Keskerakonna juht Jüri Ratas ähvardas, et ajaaken hakkab vaikselt sulguma.
Kaks päeva kestnud läbirääkimised koalitsiooninõukogus ei ole Reformierakonda ja Keskerakonda suutnud kokkuleppeni viia, peaminister lubas esineda poliitilise avaldusega ning Keskerakonna juht Jüri Ratas ähvardas, et ajaaken hakkab vaikselt sulguma.