• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Intressitaseme mõõnaperiood hakkab lõppema

  Kroonilaenude kaalutud keskmine intress tõusis Eesti Panga andmetel oktoobris 0,79 protsendipunkti võrra, 6,15 protsendini, mis on kõrgeim intressitase alates jaanuarist. Keskmine laenuintress on sellega kerkinud alates augustist, mil see oli kõigi aegade madalaimal tasemel, 1,14 protsendipunkti võrra.
  Eraisikutele antud laenude keskmine intress kerkis oktoobris 0,27 protsendipunkti võrra, 5,93 protsendini. Eluasemelaenude keskmine intress kerkis kuuga 0,1 protsendipunkti, 4,7 protsendini. See on seletatav pikaajaliste laenude baasintressiks oleva kuue kuu Euriboriga, mis kerkis selle ajaga samuti 0,1 protsendipunkti. Tarbimislaenude intress kerkis 0,20 protsendipunkti, 12,8 protsendini.
  Kommertslaenude jääk kasvas oktoobris Eesti Panga andmetel 2,1 miljardi krooni ehk 3,5 protsendi võrra, 62,9 miljardi kroonini. Eraisikutele antud laenude maht kasvas 4,9 protsenti, 18,1 miljardi kroonini. Eluasemelaenude maht kasvas samuti 4,9 protsenti (645 miljoni krooni võrra), 13,86 miljardi kroonini. Aastaga on eluasemelaenude jääk kasvanud 59 protsenti. Kinnisvaraliisingu maht oli septembris 5,2 miljardit krooni, mis tähendab, et aasta lõpul on kinnisvara laenukoormus üle 20 miljardi.
  Laenu ja liisingutabelid on esitatud PDF formaadis, kui Teie browser ei toeta seda formaati soovitame installeerida siit oma arvutisse Adobe Acrobat Reader
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Ulla: kui kukud, tõuse ja proovi uuesti!
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Meta jääb vähemalt Nasdaqil esialgu Facebookiks edasi
Nime Meta Platformsiks vahetanud Facebook kaupleb veel mõnda aega Nasdaqi börsil vana sümboli FB all.
Nime Meta Platformsiks vahetanud Facebook kaupleb veel mõnda aega Nasdaqi börsil vana sümboli FB all.
Põllumajandustootjate TOP: olukord on pinev, aga samas ka põnev
Tänavuse Põllumajandustootjate TOPi võitnud teraviljatootja Aru Põllumajanduse OÜ arendusjuhi Karl Lindami sõnul on olukord põllumajandussektoris pinev, ent samas ka põnev.
Tänavuse Põllumajandustootjate TOPi võitnud teraviljatootja Aru Põllumajanduse OÜ arendusjuhi Karl Lindami sõnul on olukord põllumajandussektoris pinev, ent samas ka põnev.
Digi-Eesti lööb Dubai Expol laineid burgeriga
Dubai maailmanäitusele Expo 2020 läks iga riik oma looga. Eesti sõnum on olla maailma kõige edasijõudnum digiühiskond, kuid muljet avaldab ka eestlaste burger.
Dubai maailmanäitusele Expo 2020 läks iga riik oma looga. Eesti sõnum on olla maailma kõige edasijõudnum digiühiskond, kuid muljet avaldab ka eestlaste burger.