Tõnis Oja • 25. november 2003 kell 22:00

Intressitaseme mõõnaperiood hakkab lõppema

Kroonilaenude kaalutud keskmine intress tõusis Eesti Panga andmetel oktoobris 0,79 protsendipunkti võrra, 6,15 protsendini, mis on kõrgeim intressitase alates jaanuarist. Keskmine laenuintress on sellega kerkinud alates augustist, mil see oli kõigi aegade madalaimal tasemel, 1,14 protsendipunkti võrra.

Eraisikutele antud laenude keskmine intress kerkis oktoobris 0,27 protsendipunkti võrra, 5,93 protsendini. Eluasemelaenude keskmine intress kerkis kuuga 0,1 protsendipunkti, 4,7 protsendini. See on seletatav pikaajaliste laenude baasintressiks oleva kuue kuu Euriboriga, mis kerkis selle ajaga samuti 0,1 protsendipunkti. Tarbimislaenude intress kerkis 0,20 protsendipunkti, 12,8 protsendini.

Kommertslaenude jääk kasvas oktoobris Eesti Panga andmetel 2,1 miljardi krooni ehk 3,5 protsendi võrra, 62,9 miljardi kroonini. Eraisikutele antud laenude maht kasvas 4,9 protsenti, 18,1 miljardi kroonini. Eluasemelaenude maht kasvas samuti 4,9 protsenti (645 miljoni krooni võrra), 13,86 miljardi kroonini. Aastaga on eluasemelaenude jääk kasvanud 59 protsenti. Kinnisvaraliisingu maht oli septembris 5,2 miljardit krooni, mis tähendab, et aasta lõpul on kinnisvara laenukoormus üle 20 miljardi.

Ettevõtete liisingutabel

Ettevõtete laenutabel

Laenu ja liisingutabelid on esitatud PDF formaadis, kui Teie browser ei toeta seda formaati soovitame installeerida siit oma arvutisse Adobe Acrobat Reader

Hetkel kuum