• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  EPL: Kutsekoolid püüavad tööandjate vajadusi arvestada

  Tuleval aastal vähendab riik IT-erialade vastuvõttu kutsekoolides, sest erialaliitude hinnangul pole vaja eraldi koolitada nn õppinud arvutikasutajaid.

  Nädala pärast arutab valitsus kutseõppeasutuste tuleva aasta koolitustellimust, mis on tänavusest vaid 168 koha võrra suurem, kuid püüab rohkem vastata sellele, milliseid erialasid tööandjad vajavad, kirjutab Eesti Päevaleht.
  Haridusministeeriumi pressiesindaja Liina-Jaanika Seisleri sõnul väheneb kutsekoolides IT-erialade vastuvõtt. ?See on vastutulek IT ja telekommunikatsiooni erialaliitude soovile, kelle arvates tuleb IT-eriala spetsialiste koolitada vähemalt rakenduskõrghariduse baasil ja pole vaja nn õppinud arvutikasutajaid,? ütles Seisler.
  Riikliku tellimuse koostamisel on sel sügisel väga aktiivselt konsulteeritud erialaliitudega ning sellest lähtudes üritatakse õpetada spetsialiste, kes lõpetades ka tööd leiaks.
  ?Meil käivad läbirääkimised kommivabrikuga Kalev, et hakata õpetama kondiitreid-maiustuste valmistajaid,? ütles Tallinna teeninduskooli direktor Erkki Piisang. ?Kalevi huvi selle eriala vastu on suur.?
  Tallinna ehituskooli õppedirektori Linda Kõresaare sõnul on ettevõtjad viimastel aastatel üha enam tulnud kutsekooli tööjõudu küsima.
  ?Ehituskoolide liitmisel kasvas õpilaste arv 600-lt 750-le, lisaks täiskasvanute täiendõpe ja see on ka maksimum, mida praeguste võimaluste juures välja kanname,? üles Kõresaare. ?Loodame juurdeehitust, milleks küll tuleva aasta eelarves raha pole, aga üritame projektide abil raha leida.?
  Ka Tallinna teeninduskool töötab oma 1200 õpilasega maksimumpiiril. ?Konkurss meie erialadele oli kaks inimest kohale, aga meil pole ruumi, et rohkem õpilasi vastu võtta,? ütles direktor Piisang.
  Teeninduserialad on ka haridusministeeriumi hinnangul enim arendatavad. ?Suurimaid võimalusi nähakse isikuteeninduse alal, ka majutuse, toitlustamise ja turismiteeninduse alal,? loetles Seisler. Samuti kaubandusega seotud erialades.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Ulla: kui kukud, tõuse ja proovi uuesti!
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Meta jääb vähemalt Nasdaqil esialgu Facebookiks edasi
Nime Meta Platformsiks vahetanud Facebook kaupleb veel mõnda aega Nasdaqi börsil vana sümboli FB all.
Nime Meta Platformsiks vahetanud Facebook kaupleb veel mõnda aega Nasdaqi börsil vana sümboli FB all.
Põllumajandustootjate TOP: olukord on pinev, aga samas ka põnev
Tänavuse Põllumajandustootjate TOPi võitnud teraviljatootja Aru Põllumajanduse OÜ arendusjuhi Karl Lindami sõnul on olukord põllumajandussektoris pinev, ent samas ka põnev.
Tänavuse Põllumajandustootjate TOPi võitnud teraviljatootja Aru Põllumajanduse OÜ arendusjuhi Karl Lindami sõnul on olukord põllumajandussektoris pinev, ent samas ka põnev.
Digi-Eesti lööb Dubai Expol laineid burgeriga
Dubai maailmanäitusele Expo 2020 läks iga riik oma looga. Eesti sõnum on olla maailma kõige edasijõudnum digiühiskond, kuid muljet avaldab ka eestlaste burger.
Dubai maailmanäitusele Expo 2020 läks iga riik oma looga. Eesti sõnum on olla maailma kõige edasijõudnum digiühiskond, kuid muljet avaldab ka eestlaste burger.