Peeter Raidla • 12. detsember 2003 kell 13:05

Tallinna Piimatööstus pürib välisturule

Tallinna Piimatööstus tahab järgmise kolme aastaga laieneda välisturgudele ja tõsta ekspordi osa kogukäibest 10 protsendini.

Ühtaegu tahetakse suurendada tootmismahtu 5-7 protsenti aastas ning kasvatada Eesti turuosa, öeldakse ettevõtte teates.

Tallinna Piimatööstuse juhataja Aare Annuse sõnul müüb Tallinna Piimatööstus praegu peamiselt koduturule. Ettevõtte tulevikuplaanidesse mahub laienemine välisturgudele.Eelmise aasta tootmismaht oli 48 000 tonni piimatooteid, käesoleva aasta prognoos on 60 000 tonni. Eesti turuosa on kavas jätkuvalt kasvatada, kinnitas Annus. '60-65 protsenti värskete piimatoodete turust peaks tulevikus kuuluma Tallinna Piimatööstusele,' lisas ta.Praegu on Tallinna Piimatööstusel hinnanguliselt ligi 50-protsendiline turuosa.

Hetkel kuum