Raamatupidaja vali ettevõtte iseloomu järgi

Heli Zilensk 02. veebruar 2004, 00:00

Esmased nõuded seab ettevõtte iseloom (kas tegemist on rahvusvahelise või eestimaise tootmis- või müügiettevõttega) ning sellega seonduvad spetsiifilised oskused ja teadmised.

Nagu kõikide teiste ametite puhul, nii mängivad ka raamatupidaja tööalase toimetuleku puhul tähtsat rolli isiksuse ja iseloomuga seotud omadused. Olulisemad on neist täpsus, korrektsus, kohusetundlikkus, püsivus, stressi- ja pingetaluvus ning konventsionaalsus.

Inimestele, kes valivad raamatupidaja elukutse, on loomuomane detailide tähtsustamine ning suurem vajadus korra ja reeglite järele. Siin ei ole silmas peetud ebaotstarbekat perfektsionismi, kus pisiasjadesse takerdumine ning liigne ajakulu süsteemi ja korra sisseseadmisele raskendab lõppresultaadi saavutamist. Nende omaduste olemasolu tuleb vestluse käigus ilmsiks, kui peale eelneva töökäigu ja saavutuste on teemaks ka konkreetset isikut motiveerivad tegurid, tema tugevused-nõrkused, karjäärialane ambitsioon, aga ka töövälisega seonduv.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:09
    Otsi:

    Ava täpsem otsing