Tõnis Arnover • 3. veebruar 2004 kell 12:42

Euroopa Komisjon nõuab Ryanairilt saadud toetuste tagasimaksmist

Euroopa Komisjon otsustas täna, et Iiri lennufirma Ryanair sai Brüsselis Charleroi lennuväljal ebaseaduslikku riiklikku toetust.

Komisjon nõuab Ryanairilt osa saadud toetuste tagasimaksmist. Komisjoni väitel on maandumis- ja pagasitöötlemistasude hinnasoodustused ebaseaduslikud, kui neid pakutakse ainult väljavalitud lennufirmadele ja mitte kõigile võrdselt.

Samuti nimetab komisjon uute liinide subsideerimist kuni 50% viieteistkümne aasta vältel ebaseaduslikuks ja kahandas selle viiele aastale.

Ryanair nimetas komisjoni otsust katastroofiliseks, kuid komisjoni arvates ei tohiks see otsus piletihindu mõjutada, kuna rahaliselt korras lennufirmad peaksid saama müüa odavaid pileteid ka ilma riikliku toetuseta, kirjutab Dagens Industri.

Hetkel kuum