EPL: eestlased saavad Kreekas olümpia ajal tööd

10. veebruar 2004, 08:03

Personaliotsingufirma Argos Group otsib eestlasi, kes soovivad olümpiamängude ajal töötada Kreekas hotelli- ja restoraniteenindajate või lapsehoidjatena.

Seoses olümpiamängudega 13.?29. augustini läheb suur hulk Kreeka hotelli- ja restoranitöötajaid ajutiselt olümpiaküla teenindama ja eestlasi otsitakse programmi Pegasus raames neist vabanevatele kohtadele. Ligi 30 värvatavat eestlast ei saa tööd olümpia toimumispaikades, kirjutab Eesti Päevaleht.

Argos Groupi juhatuse liikme ja ühe omaniku Aivo Anderssoni sõnul on firma ülesanne võtta vastu kandideerijate avaldused, saata tagasi osalemisankeedid, korraldada keeletestid ja selgitada välja kandidaatide oskused. Lõplik otsus töölevõtmise kohta tehakse Eesti firmalt värbamisteenust telliva rahvusvahelise personaliotsingufirma In Globe Thessaloniki kontoris. Eilse seisuga oli laekunud 40 sooviavaldust.

?Kreeklased hindavad eestlaste keeleoskust,? ütles Andersson. ?Kreeka naaberriikidest naljalt inglise keele oskajaid ei leia, küll aga näiteks Bulgaariast, kus samuti töölisi otsitakse.?

Anderssoni sõnul oodatakse kandidaatidelt inglise keele ja paremal juhul veel ühe võõrkeele oskust. Mõned töökohad eeldavad ka erialaoskusi.

Kuni 9-kuulise töölepinguga saab Kreekas tööle näiteks hotelli vastuvõtjana, aeroobikainstruktorina, toa- ja majateenijana, köögitöölise või kokana, autojuhina, baaridaamina, ettekandjana, basseinipoisina, remondimehena või lapsehoidjana. Ennast eeskujulikult ülal pidavad töölised saavad võimaluse töölepingut pikendada.

Kreeklased lubavad garanteerida netotöötasu alates 7800 kroonist kuni 23 500 kroonini. Basseinipoiss peab leppima Eesti keskmisest palgast ligi 1,5 korda kõrgema töötasuga, hotelliadministraatorile või -kokale pakutakse aga 3,4 korda Eesti keskmisest kõrgemat palka. Kaupade ja teenuste hinnad ei erine Eestis ja Kreekas oluliselt.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing