Peeter Stamberg • 11. veebruar 2004 kell 13:15

Börsiülevaade: Hansalt teine suure käibega tõusupäev, Sakult uus rekord

Hansapanga aktsiast tuli täna ligi 95% kogukäibest, aktsia hind kerkis 0,7%, 360,66 kroonile.

Eile andis Hansapank 35 miljoni krooni suuruse käibega üle 89% börsi kogukäibest. Huvi järgmisel teisipäeval majandustulemused avaldava panga aktsia vastu näitasid üles nii suur kui ka väikeaktsionärid. Paljud aktsiaga tehtud 56st tehingust olid sellised, kus omaniku vahetas paarsada aktsiat või vähem. Suure käibe taga oli aga eelkõige suur plokktehing, milles vahetas korraga omaniku 60 000 aktsiat hinnaga 358,31 krooni. Suurtehingust tuli kokku käivet ligi 21,5 miljonit krooni.

Suurima tõusu tegi läbi Saku Õlletehase aktsia, mille hind kerkis tulenevalt suurest ostu- ja müügihinna vahest 7,37%, 109,37 krooni. Tegemist on õlletootja aktsia uue kõigi aegade tipptasemega. Käivet tuli aktsiast 69 tuhat krooni.

Eesti Telekomi aktsia, mille esimesest kauplemispäevast sai täna viis aastat täis, langes 2,1 miljoni krooni suuruse käibe juures 0,13%, 118,13 kroonile.

Tehinguid tehti täna veel ka Merko Ehituse, Tallinna Kaubamaja, Kalevi, Klementi, Rakvere Lihakombinaadi ja Viisnurga aktsiatega, kuid käibed jäi alla 100 tuhande krooni.

Hetkel kuum