Jorma Ollila: head ajad on tagasi tulemas

23. veebruar 2004, 09:18

Head ajad on tagasi tulemas, lausus Nokia tegevjuht Jorma Ollila mõjukale majanduslehele Financial Times.

Mobiiltelefonide tööstuses on Ollila sõnul toimunud samaaegselt kaks asja. Arenevatel turgudel, nagu Hiinas, Indias, Indoneesias, Venemaal ja Brasiilias toimub hiiglaslik kasv. Küpsetel turgudel aga toimub vanade telefonide väljavahetamine värviliste ekraanide ja pildistamisvõimalustega telefonide vastu.

Mobiiltelefonide müügi uus laine sai selgeks möödunud aasta teisel poolel, tänu millele globaalselt kasvas müük 13 protsenti aastas 470 miljoni telefonini. Nokia ootab sel aastal müügimahu 10protsendilist kasvu, mis tähendab, et kompanii valmistab sel aastal 200 miljonit telefoni. ?Märgid on selged: jätkusuutlikkus on olemas. Mida rohkem me läheneme kvartali lõpule, seda rohkem näeme sama trendi, mis oli eelmise aasta teisel poolel, lausus Ollila.

Nokia sõnul oli nende turuosa mobiiltelefonide äris 38 protsent jäädes alla 40le, millise eesmärgi püstitas kompanii endale mõni aasta tagasi. Ollila aga lükkab ümber väite, et Nokia kaotab turuosa Euroopas. Tema sõnul on turuosast tunduvalt olulisem Nokia positsioon suuruselt teise tootja, Motorolaga võrreldes. Viimase turuosa on aga langenud 14,5 protsenti, Kahe suure kompanii turuosade vahe pole Ollila sõnul olnud mitte kunagi nii suur.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing