Salatsemine Eesti Telekomi riigi osaluse müügi ümber jätkub

Annika Matson 18. märts 2004, 00:00

Eile kohtus peaminister Juhan Partsiga TeliaSonera juhatuse esimees Anders Igel. Kohtumiselt naasnud Igel ütles, et tuli vaid siinse tütarfirma tegevusega tutvuma ning Eesti riigi osaluse müüki peaministriga kohtumisel ei arutatud. ?See on lihtsalt minu esimene visiit Eestisse TeliaSonera juhatuse esimehena,? ütles Igel. Ta märkis, et tema külastuse eesmärk oli ka tutvustada peaministrile ärilisi eesmärke Läänemere regioonis. Küsimusele, millal kuuleb uudiseid Eesti Telekomi väljaostmispakkumise kohta, ta vastata ei soovinud.

Eesti riigi osaluse müügi kohta oli kohtumisel juttu vaid nii palju, et tegu on käimasoleva protsessiga ja tööd teevad selle nimel palgatud meeskonnad ja rahandusministeerium, ütles valitsuse pressibüroo direktor Kristi Liiva. ?Midagi detailsemat selle protsessi kohta ei räägitud,? märkis ta.

Juba viis aastat Eesti Telekomi aktsionär olnud ning hetkel pensionipõlve pidav Villu Lauri ütles, et väikeaktsionärid on kogu aeg teadmatuses. ?Keegi ei taha infot jagada, teada saab ainult nii palju, kui ajakirjanduses ilmub,? ütles Lauri, kellele kuulub 4300 Eesti Telekomi aktsiat. ?Kas nad siis tõesti selle kohtumise sisu ei avalda, kas läbi ei ole ka midagi imbunud?? küsis murelik aktsionär. Lauri möönis, et loodab TeliaSonera väljaostmispakkumise korral saada vähemalt 150 krooni aktsia kohta.

?Kui ma oleksin telekomi väikeaktsionär, siis huvitaks mind loomulikult täieli informeeritus,? ütles Ühispanga aktsiamaakler Peeter Koppel. Samas lisas ta, et saab aru TeliaSonera vaikimisest: ?Nad lähtuvad ikkagi eelkõige enda huvidest ning ei taha turuhinda ära ehmatada.?

Eesti Telekomis käis Igel tutvumas firma arenguplaanidega, ütles ettevõtte juhatuse esimees Jaan Männik. Ta lisas, et juttu oli näiteks kolmanda põlvkonna mobiilside tulekust ja siinsest kiirest interneti levikust. Samuti anti ülevaade sellest, kuidas on Eesti Telekomil läinud börsifirmana ning millised on majandustulemused.

Männik lisas, et Igel ei küsinud infot delikaatsete teemade, nagu näiteks riigi osaluse müügi arengute kohta.

Männiku sõnade kohaselt oli kohtumisel Igeliga pikalt juttu sellest, et TeliaSonera alandas aasta alguses Rootsis tavatelefonikõne hindasid. Igelit huvitas, kas Eesti turgul on juba tunda odavamate pakkujate hinnasurvet. Männiku sõnul kontserni boss neile konkreetseid käitumisjuhendeid ei andnud. ?Business is local ehk äri tuleb ajada vastavalt kohalikele oludele on Igeli moto,? ütles Männik.

Lisaks oli Männiku sõnutsi Igeliga juttu Elioni ja EMT tihedamast koostööst.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing