16. aprill 2004 kell 6:40

IBM mures ettevõtete väheste IT kulutuste pärast

Maailma suurimarvutite tootja IBM teatas küll kasumi kasvust, kuid ettevõtete kulutuste kasv infotehnoloogiale ei ole ikkagi veel märgatav.

Mure kasvu jätkusuutlikkuse pärast kukutaski IBMi aktsia hinna järelkauplemisel 3 protsendi võrra. Kompanii teatas eile hilisõhtul kasumi 16protsendilisest kasvust 1,60 miljardi dollarini (20,64 miljardi kroonini) ehk 93 USA sendini aktsia kohta. Aasta tagasi teenis IBM kasumit 1,38 miljardit dollarit ehk 79 senti aktsia kohta. Käive kasvas 11 protsendi võrra 22,2 miljardi dollarini (286miljardi kroonini). Kui dollar poleks olnud aga nii nõrk, mis tegi IBMi <GR#US.IBM>arvutite ostmise odavamaks,oleks IBMi käibe kasv olnud vaid 3 protsenti, kirjutab Reuters.

Kasum vastast analüütikute ootustele, kuid kompaniid teeb murelikuks asjaolu, et kvartali jooksul ei saadud ühtegi suurt teenindustellimust. ?See, et me ei saanud neid selles kvartalis oli väga suur asi,? lausus uudisteagentuurile Reuters IBMi finantsjuht John Joyce. Pool käibest tuleb teenustest ja see on ettevõttele väga tähtis. Teenuste kasv oli vaid 1 protsent 11,1 miljardi dollarini.

Kuna IBM on turuliider mitmes valdkonnas ning selle kombineeritus geograafilise haardega, annavad kontserni majandustulemused infot kogu sektori käekäigu kohta.

Hetkel kuum