Ülar Lauk • 28 juuli 2004

Jukos võib katkestada naftatootmise

Vene naftakompanii Jukos hoiatas, et lähipäevadel võivad tema tütarettevõtted peatada nafta tootmise ja tarnimise.

'Seoses 21.juulil kohtupristavite teenistuselt saadud nõudmistega on Juganskneftegaz, Samaraneftegaz ja Tomskneftegaz faktiliselt sunnitud lõpetama nafta tootmise ja tarned, sest neil on keelatud võõrandada igasugust vara st ka teostada valmistoodangu tarnimist', räägitakse Jukost esindava advokaat D.Gololobovi kirjas peakohtupristavile A.Melnikovile.

Samas teatas justiitsminister Juri T?aika ajakirjanikele, et Jukose ümber tekitatakse tahtlikult a?iotaa?i ning et tegemist on ?antaa?iga täitevvõimu organite vastu.

T?aika lisas, et lähiajal viiakse läbi Juganskneftegazi aktsiate hindamine. Pristavid on valmis need müüma Jukose maksuvõlgade kustutamiseks. Maksuametnikud saavutasid kohtu kaudu Jukoselt üle 99 mld rubla väljanõudmise 2000. aasta eest ning esitasid kompaniile 2001. aasta eest pretensioone 98 mld rubla ulatuses.

<#RBC=http://top.rbc.ru/index2.shtml>

<#BBC=http://news.bbc.co.uk/hi/russian/russia/newsid_3932000/3932583.stm>

Hetkel kuum