EPL: linnaisad ja ettevõtjad plaanivad Tallinna oma Manhattani rajamist

24. september 2004, 07:53

Eile toimunud linna arengu foorumil teatasid linnajuhid kindlast kavast tekitada Tallinna oma Manhattan ehk kõrghoonete kasvulava.

Foorumil osalenud ettevõtjad võtsid plaani kahel käel vastu. Paraku olid foorumi korraldajad jätnud kohale kutsumata muinsuskaitsjad, kes on kritiseerinud uue kõrghoonete teemaplaneeringuga sätestatavat võimalust ehitada Oleviste kirikust kõrgemaid ehk üle 125meetriseid hooneid, kirjutab Eesti Päevaleht.

Tallinna linnapea Edgar Savisaar ütles foorumil oma pool tundi kestnud kõnes, et kesklinn muutub lähima paari aasta jooksul rohkem kui viimaste aastakümnetega kokku, ning käis välja idee, et Tallinnasse peaks tekkima oma Manhattan (New Yorgi kesklinna pilvelõhkujate linnaosa). ?Tallinna Manhattani? asukohaks pakkus Savisaar piirkonda Stockmannist Viru keskuseni. ?Miks ei võiks Euroopa kõrgeim hoone asuda just Tallinnas?? esitas linnapea retoorilise küsimuse.

Säästva arengu ja planeerimise ameti juhi ja linna peaarhitekti Ike Volkovi sõnul on Maakri tänava kanti kõrghoonete punt juba kujunemas. ?Analüüsidega on kõrghoonete rajamist sinna ka mõeldavaks peetud,? ütles Volkov.

Kultuuriväärtuste ameti peaspetsialist Aivar Noorma ütles Päevalehele, et muinsuskaitsjatel pole põhjust oma seisukohti iga päev muuta, kuid Oleviste kui kõrguspiiri käsitlemine võib sõltuda kohast.

Savisaare julged mõttekäigud leidsid foorumil osalenud ettevõtjate toetuse. ?Tallinnas võiks olla ja peaks olema kindlasti rohkem kõrghooneid, peaks välja kujunema oma city,? kinnitas SRV Kinnisvara arendusjuht ja osanik Indrek Toome.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing