• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Uus toimkond jääb ettevõtjasõbralikuks

  Eelmisel nädalal nimetas valitsus ametisse uue raamatupidamise toimkonna. Eelmise toimkonna esimehena julgen väita, et eesmärgid, mis toimkond endale kolm aastat tagasi seadis, on suures osas täidetud.
  On meeldiv, et Eesti arenguid raamatupidamise ja finantsaruandluse vallas on märgatud mujal maailmas. Maailmapank on Eesti mudeli toonud eeskujuks uutele ELiga liituvatele riikidele. Nii on näiteks Bulgaaria tundnud tõsist huvi rakendada Eesti raamatupidamise seaduse ideid ka oma uues seaduses. Eesti juhenditest on soovinud malli võtta Ungari ja suure tõenäosusega hakatakse Albaania raamatupidamise süsteemi ülesehitusel lähtuma Eesti mudelist.
  Toimkond on püüdnud olla eeskujuks Eesti riigi piiratud ressursside kasutamisel. Aastatel 2001 ja 2002 oli toimkond üks väheseid riigieelarvelisi asutusi, kes jättis kulutamata ligi kolmandiku talle riigieelarves ette nähtud rahast. Võimalikult efektiivse majandamise eesmärgil toetas toimkond oma administratiivpoole ühendamist rahandusministeeriumiga alates 2003. aastast.
  Tööd lõpetav toimkond on omavahel maha pidanud tuliseid vaidlusi, kuid kõik need vaidlused on olnud kantud soovist luua Eestis võimalikult läbipaistev ja kvaliteetne finantsaruandluse keskkond. Tahan oma kolleege südamest tänada. Tänada sooviksin ka rahandusministeeriumi ametnikke eesotsas Veiko Taliga, kes on suhtunud konstruktiivselt kõigisse RT ettepanekutesse ja aidanud neid seadustesse vormida, sekkumata toimkonna otsustesse. Lahkuv toimkond on püüdnud ajada ajakohast, praktilist ja ettevõtjasõbralikku joont. Olen veendunud, et uus toimkond jätkab samas vaimus.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
USA sätib plaani, et takistada Venemaa sissetungi Ukrainasse
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Kinni läinud panga omanikud jäid kohtus lõplikult kaotajaks
Kolm aastat tagasi suletud Versobanki omanikud üritasid Euroopa Liidu Kohtus põrmustada finantsinspektsiooni otsust pank kinni panna, kuid kaotasid vaidluse.
Kolm aastat tagasi suletud Versobanki omanikud üritasid Euroopa Liidu Kohtus põrmustada finantsinspektsiooni otsust pank kinni panna, kuid kaotasid vaidluse.