• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Riigihangete seadus on liiga keeruline

  Oslos 29.08?1.10 toimunud rahvusvahelisel riigihangete konverentsil keskenduti uutest ELi direktiividest tulenevate põhimõtete tutvustamisele ettevõtjatele. Riigihanked esindavad olulist osa ELi majandusest: enne laienemist 16% ELi riikide SKPst (1,4 triljoni krooni). Uus ELi riigihangete seaduspakett käsitleb asjade, teenuste ja tööde ostmist avaliku sektori organisatsioonide poolt ning riigihangete läbiviimist avaliku sektori veevarustuse, energeetika, transpordi ning telekommunikatsiooni sektoris.
  Läbivad probleemid Euroopas on riigihangete seadusandluse keerukus, korruptsioon ning suure osa hangete koondumine ehitussektorisse. Kuigi Euroopas on 99% ettevõtetest väike- ja keskmise suurusega ettevõtted (VKE), moodustavad nende läbiviidavad hanked vaid veidi üle poole ELi riihgihangetest. Samuti leidub ELis endiselt näiteid teistest riikidest pärinevate ettevõtjate diskrimineerimise kohta. Ühiselt leiti, et hangete vaidlustamises tuleks kogu Euroopas luua vahekohtute süsteem, mis võimaldaks kiiresti lahendada erimeelsusi.
  Euroopa Tööandjate ja Tööstuse Konföderatsiooni UNICE presidendi Jürgen Stru-be ettepanekuna tuleks kõigis riikides üle minna best-value-for-money-põhimõttele: pakkumiste hindamisel peab olema olulisim kriteerium kvaliteet, mitte madalaim hind. Samuti peaks Strube ettepanekul olema ELis väiksemad rahvusvaheliste riigihangete piirmäärad. Ühtlasi tuleks suurendada PPP (public private partnership) osa riigihangetes ning tagada, et riigihangete konkursid oleksid avatud VKEle.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Ulla: kui kukud, tõuse ja proovi uuesti!
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Nafta hind pöördus uuesti langusesse
Nafta hinnad kukuvad täna koos ülejäänud finantsturgudega, sest kahtluse alla on seatud praeguste vaktsiinide efektiivsus omikrontüve vastu, vahendab Reuters.
Nafta hinnad kukuvad täna koos ülejäänud finantsturgudega, sest kahtluse alla on seatud praeguste vaktsiinide efektiivsus omikrontüve vastu, vahendab Reuters.
Elektrilevi tõstab hindu
Riiklik jaotusvõrguettevõte Elektrilevi tõstab alates 1. märtsist 3 protsenti võrgutasu, see tõuseb 3 sendilt kilovatt tunni eest 3,1 sendile (31,4 eurole megavatt-tunni eest).
Riiklik jaotusvõrguettevõte Elektrilevi tõstab alates 1. märtsist 3 protsenti võrgutasu, see tõuseb 3 sendilt kilovatt tunni eest 3,1 sendile (31,4 eurole megavatt-tunni eest).
USA kaubanduspüha tabas ootamatu pööre
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.