Hukkunud Eesti sõdur oli Arre Illenzer

25. oktoober 2004, 16:50

Iraagis Bagdadis sai täna hommikul surma Eesti sõdur, 28aastane Arre Illenzeer, kirjutas EPL Online.

Vanemveebel Illenzeer on teeninud kaitsejõududes alates 1997. aastast Põhja üksik-jalaväekompaniis, Kalevi üksik-jalaväepataljonis ja Scoutspataljonis. 2003. aastal osales ta rahutagamismissioonil Kosovos. Iraagis teenis Illenzer rühma tehniku ametikohal.

ESTPLA-9 patrullis veoautodel, kui ühe veoauto all plahvatas improviseeritud lõhkekeha. Plahvatuses sai haavata viis kergejalaväerühma kaitseväelast.
Koalitsioonijõudude kopterid evakueerisid haavatud ning kaks raskelt haavatut on ÜRO sõjaväearstide järelvalve all. Haavatute lähedasi on juhtunust informeeritud. Kolm kergelt haavatut teavitasid juhtunust oma lähedasi ise.

Kaitseväe juhataja andis korralduse langetada kaitseväe linnakutes leina märgiks riigilipud ja kasutada autodel leinalinte. Kaitsevägi avaldab hukkunu omastele sügavat kaastunnet. Lähedasi on juhtunust teavitatud.

32-liikmeline kergejalaväerühm ESTPLA-9 teenib Iraagis alates selle aasta juunist, üksuse ülem on kapten Janno Märk.

Seni oli Iraagis Eesti sõduritest hukkunud Andres Nuiamäe.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing