• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Mõttemaailma virgutav näitus

  Tänavune aasta on kunstnik Siim-Tanel Annusele väga edukas olnud. Seekordne väljapanek on juba kolmas isikunäitus. Mis puutub näituse pealkirja, siis nime ?Tornid taevasse? kandis ka üks tema 1977. aastal alustatud graafikasari, mille ta lõpetas 1982. aastal võimsa performance?iga oma koduaias.
  Tookord põgenes kunstnik omaehitatud torni kaudu nõukogude reaalsusest. ?Praegu ma ei ütle, et midagi halvasti on, kuid tuleb olla tähelepanelik ja omada tugevat sihti silma ees,? sõnab ta.
  Siim-Tanel Annus alustas koolipoisina kunstiõpinguid Tõnis Vindi juures. Punktide, punktiiride ning horisontaalsete ja vertikaalsete joontega loodud graafikasarjad äratasid tollases kunstipildis tähelepanu nagu ka Annuse sügiseti korraldatud aiaetendused, mida kunstnik ise nimetab lõikuspidudeks, sest pärast Tartu Ülikooli lõpetamist kunstiajaloolasena ostis ta endale kasvuhoone ja hakkas lilli kasvatama-müüma.
  Lilleaed andis elamisraha ja nõnda oli ta kunstiloomingus täiesti vaba.
  Viimastel aastatel viljeleb kunstnik reljeefmaali. ?Värviasi ei ole mulle nii tähtis,? selgitab kunstnik. ?Värv on pigem vormi väljendaja. Aga mind huvitab faktuur. Valge valgel pildid moodustuvad valguse ja varju koosmõjul ja nõnda on nad kõige täiuslikumad. Värv on pigem toetav komponent. Maalides on ka Tõnis Vindi ajastu märke ? leidsin ?täpitustustele? parajalt spontaanse joone, nad pole nii sümmeetrilised kui tollastes töödes,? ütleb Siim-Tanel Annus.
  Neid 18 pilti ja installatsiooni peab ise nägema, et veenduda üldistusjõuliste maalide inspireerivas jõus.
  Autor: Tiina Kolk
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

E-resident: õiglased tasud Eesti loomemajandusse!
Rohkem kui 70 aastat pärast loojate õiguste fikseerimist ÜRO inimõiguste deklaratsioonis on paljude autorite tasustamine endiselt kõike muud kui õiglane ja läbipaistev, kirjutab ettevõtte Digiciti asutaja ning Eesti e-resident Philippe Rixhon.
Rohkem kui 70 aastat pärast loojate õiguste fikseerimist ÜRO inimõiguste deklaratsioonis on paljude autorite tasustamine endiselt kõike muud kui õiglane ja läbipaistev, kirjutab ettevõtte Digiciti asutaja ning Eesti e-resident Philippe Rixhon.
Läti ükssarvikulootus kaasas lisaraha
Suuresti Läti börsifirmale HansaMatrix kuuluv ja Kanadas börsiplaane pidav Lightspace Technologies kaasas 2 miljonit eurot noteerimiseelse konverteeritava üleminekulaenuga.
Suuresti Läti börsifirmale HansaMatrix kuuluv ja Kanadas börsiplaane pidav Lightspace Technologies kaasas 2 miljonit eurot noteerimiseelse konverteeritava üleminekulaenuga.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Raadiohommikus: Eesti suurim pank ja tööstuste kriisiplaanid
Teisipäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime lisaks sõja mõjudele ka kasvavate intressimäärade ja kiire hinnatõusu tagajärgedest nii ettevõtetele kui tarbijatele.
Teisipäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime lisaks sõja mõjudele ka kasvavate intressimäärade ja kiire hinnatõusu tagajärgedest nii ettevõtetele kui tarbijatele.
Viimse hetkeni ellujäämist lootnud ettevõte heitis hinge
13. reedel läks lõplikult pankrotti pika ajalooga Eesti ekspedeerimisfirma Mep Trans, mille omanik Denis Belov kõigest kaks nädalat tagasi ütles, et olukord pole veel täiesti lootusetu. „Võitleme,” ütles Belov siis.
13. reedel läks lõplikult pankrotti pika ajalooga Eesti ekspedeerimisfirma Mep Trans, mille omanik Denis Belov kõigest kaks nädalat tagasi ütles, et olukord pole veel täiesti lootusetu. „Võitleme,” ütles Belov siis.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.