Aktsiaturud tammuvad paigal

Raivo Sormunen 10. november 2004, 00:00

Täna keskpangalt baasintresside tõstmist ootavad USA aktsiaturud püsisid esmaspäeval praktiliselt muutmatuna.

Turgu rõhus veidi vaid ravimigigant Pfizer, mis peab tõenäoliselt oma valuvaigistile Bexter kleepima külge sildi, mis ütleb, et ravimi tarvitamine võib põhjustada surmavat nahahaigust. Ettevõtte aktsia taandus 28,41 dollarini ehk 1,3%. Lisaks võttis hoogu maha viimaste nädalate kiire aktsiahindade tõus, mille osaliselt võib nimetada George W. Bushi presidendiks tagasivalimise ralliks. Investorite pilgud olid suunatud täna peetavale USA keskpanga istungile, kus suure tõenäosusega tõstetakse baasintresse 1,75%lt 2,00%ni. Intressitõstmise tõenäosust suurendas möödunud nädala reedel avaldatud tugev septembrikuu tööjõuturu raport.

Euroopa börsidel hirmutasid eile mitmed ettevõtted pessimistlike tulevikuväljavaadetega, mistõttu sarnaselt USAga olid turud kokkuvõttes liikumatud.

Euroopa suuruselt kolmas energiakompanii RWE AG kärpis oma 2004. aasta puhaskasumi kasvuprognoosi 15 protsendilt 10 protsendini. Väärtpaber langes eile õhtul kella viieks 3,7%, tasemeni 41,78 eurot.

Halvaga tuli välja ka Euroopa suuruselt teine mikrokiipide tootja Infineon, mis ühes neljanda kvartali 10protsendilise kasumilanguse teatega möönis, et valmistub sektori kasvu aeglustumiseks. Aktsia kaotas oma hinnas 2,0%, langedes 8,48 euroni. Enne eilset päeva on väärtpaber langenud viimase 12 kuu jooksul 37%, tehes temast kõige kehvemini liikunud Saksa indeksisse DAX kuuluva ettevõtte. Mikrokiipide tootjad tunnevad muret peamiselt väheneva nõudluse ning kasvavate laovarude tõttu, mis viib toodete hinnad langusele.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing