• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Aktsiaturud tammuvad paigal

  Täna keskpangalt baasintresside tõstmist ootavad USA aktsiaturud püsisid esmaspäeval praktiliselt muutmatuna.
  Turgu rõhus veidi vaid ravimigigant Pfizer, mis peab tõenäoliselt oma valuvaigistile Bexter kleepima külge sildi, mis ütleb, et ravimi tarvitamine võib põhjustada surmavat nahahaigust. Ettevõtte aktsia taandus 28,41 dollarini ehk 1,3%. Lisaks võttis hoogu maha viimaste nädalate kiire aktsiahindade tõus, mille osaliselt võib nimetada George W. Bushi presidendiks tagasivalimise ralliks. Investorite pilgud olid suunatud täna peetavale USA keskpanga istungile, kus suure tõenäosusega tõstetakse baasintresse 1,75%lt 2,00%ni. Intressitõstmise tõenäosust suurendas möödunud nädala reedel avaldatud tugev septembrikuu tööjõuturu raport.
  Euroopa börsidel hirmutasid eile mitmed ettevõtted pessimistlike tulevikuväljavaadetega, mistõttu sarnaselt USAga olid turud kokkuvõttes liikumatud.
  Euroopa suuruselt kolmas energiakompanii RWE AG kärpis oma 2004. aasta puhaskasumi kasvuprognoosi 15 protsendilt 10 protsendini. Väärtpaber langes eile õhtul kella viieks 3,7%, tasemeni 41,78 eurot.
  Halvaga tuli välja ka Euroopa suuruselt teine mikrokiipide tootja Infineon, mis ühes neljanda kvartali 10protsendilise kasumilanguse teatega möönis, et valmistub sektori kasvu aeglustumiseks. Aktsia kaotas oma hinnas 2,0%, langedes 8,48 euroni. Enne eilset päeva on väärtpaber langenud viimase 12 kuu jooksul 37%, tehes temast kõige kehvemini liikunud Saksa indeksisse DAX kuuluva ettevõtte. Mikrokiipide tootjad tunnevad muret peamiselt väheneva nõudluse ning kasvavate laovarude tõttu, mis viib toodete hinnad langusele.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vastukaja: rahandusminister viskab krüptobeebi koos vanniveega välja
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
USA Toidu-ja Ravimiamet hääletas kolmanda vaktsiinidoosi vastu
Reedel hääletas USA Toidu-ja Ravimiamet (FDA) Pfizeri kolmanda vaktsiinidoosi heakskiitmise vastu, vahendab Yahoo Finance.
Reedel hääletas USA Toidu-ja Ravimiamet (FDA) Pfizeri kolmanda vaktsiinidoosi heakskiitmise vastu, vahendab Yahoo Finance.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Rahandusministri arvates võiks rahapesu andmebüroo litsentside andmise peatada
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.