Aivar Hundimägi • 23. november 2004 kell 22:00

Reformierakond loobus karnevalist

Enne Reformierakonna pühapäevast üldkogu ootasid teised erakonnad ja meedia, et Reformierakond muudab oma senist majanduspoliitikat sotsiaalsemaks. Näiteks Äripäeval oli plaanis pärast erakonna üldkogu teha lehte artikkel, mis oleks kujutanud järelehüüdu viimasele ettevõtjate huvisid esindavale ning üksikisiku otsustusõigust toetavale erakonnale. Mul on hea meel, et kuuldused Reformierakonna surmast osutusid ennatlikeks.

Praegu eristub Reformierakond poliitikamaastikul teistest erakondadest. See on taganud neile stabiilse toetajaskonna. Oravate toetajatele on see erakond olnud ka piisavalt sotsiaalne. Reformierakonnal pole vaja hakata end võõraste sulgedega ehtima. Eesti lähiajalugu on näidanud, et erinevate maskidega end ehtivad erakonnad on edukad olnud lühiajaliselt. Valija väsib poliitilisest karnevalist kiiresti.

Hetkel kuum