EBRD toetab ASi Tallinna Vesi börsile minekut

Inno Tähismaa 24. november 2004, 12:52

ASi Tallinna Vesi üks osanikke, Euroopa Rekonstruktsiooni- ja Arengupank (EBRD) toetab AS Tallinna Vesi börsile minekut.

'EBRD-l on äärmiselt hea meel ettepaneku üle noteerida ASi Tallinna Vesi aktsiad börsil, ? ütles EBRD esindaja Vivian Nicoli pressiteate vahendusel. Tema sõnul on see 1995. aastal EBRD poolt omavalitsuse garantiiga antud laenust alguse saanud projekti viimane etapp. Projekt on jõudsalt arenenud, läbides erastamisprotsessi, saades EBRD poolse finantseeringu ning jõudes seisu, kus on võimalik aktsiate noteerimine börsil, mis annab avalikkusele suurema osalusvõimaluse. Kogu protsess on Nicoli sõnul avaldanud positiivset mõju nii ettevõtte klientidele kui keskkonnale. 'See projekt on oluline verstapost, mida teised saaksid järgida,' lisas Nicoli.

ASi Tallinna Vesi juhatuse esimehe Bob Gallienne"i sõnul on kogu protsess alles alguses ning käimas on tihe koostöö aktsionäride esindajatega, et börsileminek saaks edukalt teoks.

Tallinna linnale kuulub 49,6 protsenti ASi Tallinna Vesi aktsiatest. Aktsiate enamusosalus ehk 50,4 protsenti kuulub ettevõttele United Utilities Tallinn BV, mille aktsiaosalus jaguneb omakorda võrdselt EBRD ja United Utilities BV vahel.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing