Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Pindi Kinnisvara sisenes Tallinna haldusturule

  Kokku võttis kevadel aktiivselt tegutsema hakanud Pindi Kinnisvarahaldus Kreetalt üle 300 lepingut, peamiselt Tallinna kesklinnas. Lisaks koristab ettevõte politseimaja Pärnu maanteel ja keskraamatukogu ning hooldab pooli Tallinna linna bussiootepaviljone. Selle aasta käibeks prognoosib firma 7 miljonit krooni ning ka väikest kasumit.
  ?Haldus- ja hooldusfirma on minu jaoks hetkel prioriteet,? tunnistas Pindi Kinnisvara nõukogu esimees Kalev Roosiväli. ?Kui maakleri- ja hindamisteenuse osas enam suurt kasvu pole võimalik teha, siis halduses ma ülemist piiri ei näe, kõik on võimalik.?
  Siiski on halduse turg tema sõnul keeruline, sest osalejaid on palju ja konkurents tihe, mistõttu on ka hinnad ja kasumlikkus madalal. ?Kui suudame toimetada viieprotsendilise rentaablusega käibelt, saame hakkama,? lisas Roosiväli.
  Pindi Kinnisvarahaldus püüab tema sõnul keskenduda täisteenuse pakkumisele ? haldamisest ja hooldamisest remondi- ning eripuhastusteenuse osutamiseni välja.
  ?Selliseid polegi väga palju, enamasti ollakse spetsialiseerunud ühele alale ning muud teenused ostetakse allhankena,? selgitas Roosiväli.
  Esimesed tegutsemiskuud on Roosiväli sõnul väga hästi läinud.
  ?Võrreldes kahe suure vaalaga ? BREMi ja Minu Varaga ? oleme meie kasvanud ja nemad vaikselt, ent järjepidevalt kliente kaotamas,? ütles Roosiväli. ?Tahame pikemas perspektiivis neile tõsiselt kanna peale astuda.?
  Järgmisel aastal kavatseb ettevõte haldusteenust osutama hakata ka Tartus ja Pärnus, lisaks vaadatakse Riia poole. ?Balti mastaap pole enam sõnakõlks, vaid karm reaalsus, kui tahad investoritele atraktiivne olla,? lisas Roosiväli.
  BREM Kinnisvarahoolduse juhatuse esimees Vello Mäesepp ei pidanud Pindi Kinnisvarahaldust mingilgi määral tõsiseltvõetavaks konkurendiks.
  ?Nad on ju nii väike firma, see pole Tallinnas midagi,? imestas Mäesepp Pindi Kinnisvarahalduse käivet kuuldes ja ei usu, et uus tulija võiks tänavu ligi 100 miljoni kroonist käivet ootavalt BREMilt kliente üle lüüa.
  ?Kõik trügivad turule ja on oma arust kõvad tegijad, kuid kogemus ja professionaalsus mängivad siin rolli,? ütles ta. ?See on hea, kui julgust on, aga kas plaanid ka täide lähevad, on teine asi.?
  Arco Vara Kinnisvarahalduse juhataja Rainer Ilves nentis, et täna Pindi neile haldusturul veel konkurendiks ei ole, ?aga ei tea ju, mis homme saab?.
  ?Nad ei ole praegu ikka üldse turul nähtavad. Palju tööd tuleb veel teha,? lisas Ilves.
 • Hetkel kuum
Peeter Tammistu: ja siis ma mõtlen – kuidas leida küsimused õigetele vastustele
Auto on vaid päästepaat üldises liikluskorraldamatuses, kirjutab Peeter Tammistu arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Auto on vaid päästepaat üldises liikluskorraldamatuses, kirjutab Peeter Tammistu arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Keskpank: euribori tipp peaks saabuma sügisel Ettevõtjatele tuleb kasum tänavu raskemalt
Kuigi euroala inflatsioonitempo aeglustub, jääb see kõrgemaks rahapoliitilises eesmärgis ettenähtust, mistõttu oodatakse rahaturgudel euribori tõusu, rääkis keskpanga prognoosimeeskonna juht Rasmus Kattai.
Kuigi euroala inflatsioonitempo aeglustub, jääb see kõrgemaks rahapoliitilises eesmärgis ettenähtust, mistõttu oodatakse rahaturgudel euribori tõusu, rääkis keskpanga prognoosimeeskonna juht Rasmus Kattai.
USA indeksid langesid, samal ajal kui võlakirjade tootlus ja kuld tõusid
Wall Streeti peamised indeksid sulgusid teisipäeval madalamal, samal ajal kui riigivõlakirjade tootlus ja kuld tõusid, kuna investorid muretsesid, et Föderaalreserv hoiab intressimäärad pikemalt kõrgemal.
Wall Streeti peamised indeksid sulgusid teisipäeval madalamal, samal ajal kui riigivõlakirjade tootlus ja kuld tõusid, kuna investorid muretsesid, et Föderaalreserv hoiab intressimäärad pikemalt kõrgemal.
Reaalajas börsiinfo
Palgatööl läbipõlenud viljandlane lõi ettevõtte: saan nüüd teha seda, mida naudin
Palgatööd tehes läbipõlenud muusik ja literaat Üllar Priks ehk Myrakas teeb Viljandis esimesi samme ettevõtjana.
Palgatööd tehes läbipõlenud muusik ja literaat Üllar Priks ehk Myrakas teeb Viljandis esimesi samme ettevõtjana.
Tööst ilma jääv Sutter: mõtteid on, aga enne septembrit ei tee ma midagi
Veel viimaseid päevi Eesti Energia juhi ametit pidav Hando Sutter ütles, et enne 1. septembrit tema end uute kohustustega ei seo.
Veel viimaseid päevi Eesti Energia juhi ametit pidav Hando Sutter ütles, et enne 1. septembrit tema end uute kohustustega ei seo.
Ukraina esifinantsist: mul on kaks halba kogemust, üks neist on Arricano
Investeerimisfondi Dragon Capital juht Tomáš Fiala ütleb intervjuus Äripäevale, et turuligipääs Euroopa Liidule on muutnud mõistlikuks toota Ukrainas sisuliselt kõike.
Investeerimisfondi Dragon Capital juht Tomáš Fiala ütleb intervjuus Äripäevale, et turuligipääs Euroopa Liidule on muutnud mõistlikuks toota Ukrainas sisuliselt kõike.
Raadiohommikus: rakettidest bumerangideni
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis tuleb juttu teisipäeval ilmunud Politico artiklist, mis rääkis sellest, kuidas Euroopa diplomaate nörritab mõne riigi, aga ennekõike Eesti viis üritada Ukrainale antud relvaabi eest uute relvade väärtuses raha sisse kasseerida. Artikkel sai siinmail palju vastukaja ning kritiseeriti, et anonüümsete allikate jutt sisaldab mitut otsest valeväidet.
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis tuleb juttu teisipäeval ilmunud Politico artiklist, mis rääkis sellest, kuidas Euroopa diplomaate nörritab mõne riigi, aga ennekõike Eesti viis üritada Ukrainale antud relvaabi eest uute relvade väärtuses raha sisse kasseerida. Artikkel sai siinmail palju vastukaja ning kritiseeriti, et anonüümsete allikate jutt sisaldab mitut otsest valeväidet.
Uus sanktsioonipakett läks käiku: mõned vedajad juba vähendavad autoparki
27. märtsil jõustusid järjekordsed sanktsioonid Venemaa vastu. Seekordsed keelud on väga laiaulatuslikud ning puudutavad paljusid Venemaale kaupu toimetavaid Eesti vedajaid.
27. märtsil jõustusid järjekordsed sanktsioonid Venemaa vastu. Seekordsed keelud on väga laiaulatuslikud ning puudutavad paljusid Venemaale kaupu toimetavaid Eesti vedajaid.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.