USA börsid: Apple ja Google juhatasid teed

25. november 2004, 09:24

Tehnoloogiasektori esindajad Apple ja Google juhatasid päev enne tänupühi USA aktsiaturgu kõrgemale.

Kvaliteetaktsiate liikumist jälgiv Dow Jones tööstuskeskmine tõusis eile 0,26%, tasemeni 10520,31 punkti. Peamiselt tehnoloogiasektori väärtpaberite liikumisi kajastav Nasdaqi koondindeks 0,88%, peatudes 2102,54 punktil.

Kauplemine oli vaike, kuna tänupühade tõttu on täna USA aktsiaturud suletud ning homme on poolik kauplemispäev. Paljud spekulatiivsed investorid ei tihka nii pikaks ajaks raha aktsiate alla kinni panna.

Investeerimisfirma Goldman Sachs andis eile tõuke Google aktsiale, pakkudes väärtpaberi hinnasihiks 215 dollarit. Otsingumootori aktsia tõusis 4%, tasemeni 174,76 dollarit. Ettevõtte konkurent Yahoo! lisas hinnale 3% ja internetioksjoni keskkond eBay 2%, tasemeni 111,71 dollarit.

Teist päeva jätkas kiiret tõusu Mac-arvutite tootja Apple (4,5%, 64,05 dollarit).
Teisipäeval tõstis investeerimispank Piper Jaffray arvutitootja aktsia hinnasihi 52 dollarilt 100 dollarini, kuna näeb firma iPod nimelises muusikamängijas edu kogu firma toodangule.

Makromajanduse poole pealt pakkus positiivsust uute töötu abiraha taotlejate hulk, mis ulatus möödunud nädalal 323tuhandeni ehk loodetust väiksema näitajani.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing