Tulumaks kukutas Saku Õlletehase kasumit kuuendiku võrra

29. november 2004, 11:37

Saku Õlletehase üheksa kuu puhaskasum langes kuuendiku võrra, kuna ettevõttel tuli möödunud aastaga võrreldes maksta kaks korda enam tulumaksu.

Aasta esimese üheksa kuu puhaskasum langes 53,3 miljonilt 44,5 miljoni kroonini (5,56 krooni aktsia kohta). Puhaskasumi kujunemist mõjutas väljamakstud dividendidelt tasutud tulumaks, mis käesoleval aastal oli võrreldes eelmise aastaga pea kahekordne, teatas Saku Õlletehas Tallinna börsile. 2003. aasta 7,7 miljoni krooni asemel tuli 40 miljonit krooni dividendideks maksnud ettevõttel maksta sel aastal tulumaksu ligi 14,1 miljonit krooni.

?Enne tulumaksureformi tasutud tulumaksu reservi jääk kasutati lõplikult ära 2003.a. dividendide väljamaksmisel,? teatas ettevõtte oma aruandes.

Saku Õlletehase üheksa kuu käive tõusis 12,4%, tasemeni 416 miljonit krooni.

'Saku käibe kasvu peamised allikad perioodi jooksul olid õlu ja muud alkohoolsed joogid, samuti kasvas karastusjookide müük,' lausus Saku Õlletehase juhatuse esimees Cardo Remmel. 'Saku on viimase kahe aasta jooksul tugevalt laienenud teiste jookide turul, et mitmekesistada oma tulusid.'

Samas pärssis Remmeli sõnul müügi kasvu teises ja kolmandas kvartalis äärmiselt kehv ilm jookide müügi tipphooajal, suvel. Samuti piiras turistide poolt kaasaostetavate koguste müügimahtu Soome jaekaubanduses valitsev tööstustevaheline terav konkurents, mis on õllede hinda Soomes oluliselt langetanud.

Kolmandas kvartalis langes Saku Õlletehase kasum möödunud aasta 36,8 miljonilt 28,4 miljoni kroonini. Ettevõtte käive kasvas samal perioodil 2,3%, tasemeni 160,8 miljonit krooni.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing