Svenska Handelsbanken ja Julius Baer ostsid Parex Banka aktsiaemissiooni

Inno Tähismaa 09. detsember 2004, 10:39

Rootsi Svenska Handelsbanken ja USA aktsiafond Julius Baer International ostsid välja Läti suurima kommertspanga Parex Banka aktsiaemissiooni.

Järjekorras 11nda kinnise emissiooni maht oli 5,2 miljonit latti (118 mln kr), mis koosneb 1,7 miljonist hääleõiguseta aktsiast, teatas Parexi esindaja. Väiksema, 0,6% osa said emissioonist omale Läti investorid.

Emissiooni tulemusi pressiteate vahendusel kommenteerides ütles panga juht Viktor Krasovitski, et nõudmine aktsiate järele ületas märkimisväärselt pakkumist. Tema sõnul süstib institutsionaalsete investorite suur huvi optimismi enne avalikku esmaemissiooni aktsiate börsil noteerimiseks.

Aktsia hinnaks fikseeriti märkimise käigus 3 latti (68 krooni) aktsia eest.

Parex Banka on Läti suurim kommertspank arvestades varade, hoiuste, kapitali ja reservide mahtu. Parexi suurosanikud on selle president Valeri Kargin ja direktorite nõukogu esimees Viktor Krasovitski, kes omavad kumbki 42,88%. Ülejäänud osalus jaguneb institutsionaalsete investorite vahel nagu Julius Baer Investment Management, Amber Trust Management, East Capital Funds, Firebird Republic Fund, Danske Capital Fund ja Svenska Handelsbanken.

Parex omab filiaali ka Tallinnas.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing